Csak semmi labdázás!

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2005.12.24. 01:42
Címkék
Egy győzelem és két döntetlen, valamint első hely az immáron hagyományos decemberi tornán. Ez Európa-bajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatottunk békéscsabai mérlege. A keddtől csütörtökig tartó Pannon GSM-kupán Lengyelországot, Szlovákiát és Csehországot megelőzve lett első a magyar együttes, és Skaliczki László szövetségi kapitány az eredmény mellett időnként a játékkal is elégedett lehetett.

"Egyszer sem kaptunk ki, pedig a szintén Európa-bajnokságra készülő lengyelek és a szlovákok ellen nehéz helyzetben voltunk, ám a csapat bebizonyította, hogy tud küzdeni a sikerért – mondta Skaliczki László. – Sűrű őszi idény után kellett fiatal csapatunknak alig negyvennyolc óra alatt három mérkőzést játszania, és ez bizony megterhelő. Főként pszichésen fáradtak el néhányan, bizonyos időszakokban emiatt csúszott az elvárhatónál több hiba a játékba, s a nehezen összeszedett előnyt többször is eladta néhány perc alatt a csapat. Azért hasznosak a felkészülési tornák, mert a fiatalok megtanulják igazítani a játék ritmusát az eredményhez és az ellenfélhez."

Skaliczki úgy véli, jó évet zártak
Skaliczki úgy véli, jó évet zártak
Skaliczki úgy véli, jó évet zártak
A keret tagjai a Pannon GSM-kupa után hazatérhettek, s a játékosok már boldog új évet is kívántak egymásnak, hiszen legközelebb január 2-án találkoznak a tatai edzőtáborban.

"Mire újra elkezdjük a munkát, már kiderül, hogy kiből mi hozható ki – folytatta a szövetségi kapitány. – Csatlakoznak a kerethez a légiósok, valamint eldől, hogy a sérültek közül ki vállalhatja az Európa-bajnoki szereplést. Addig azonban pihenőt kaptak a fiúk. Azt kértem, hogy kétszer-háromszor menjenek el konditerembe, hogy karban tartsák az izmaikat, a kézilabdától azonban tartsák távol magukat, természetesen a világválogatottak december huszonnyolcadikai fellépése és a két nappal későbbi, debreceni gála kivétel. Januárban nagyon sok dolgunk lesz, hiszen még a kontinensviadal rajtja előtt háromszor játszunk a németek, egyszer-egyszer pedig a szlovénok és a horvátok ellen. Svájcban nem fogunk feltett kézzel pályára lépni. Sokaknak ez lesz az első világversenyük, s a mi húzóembereink is fiatalabbak a riválisok hasonló típusú játékosainál, azaz van jövő a magyar válogatott előtt, de természetesen nem feledkezünk meg a jelenről sem. A torna utáni évzáron is azt mondtam a srácoknak, hogy jó évet zártunk, hiszen visszakerültünk az elitbe, ott leszünk az Európa-bajnokságon. Eredménynek tekintem, hogy a juniorvébén bronzérmet szerző csapatból többen is itt vannak már a felnőttválogatott keretében."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik