Ismét a régi a New England

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2006.01.09. 01:46
Címkék
Az NFL rájátszásában a New England Patriots hazai pályán, a Washington Redskins pedig idegenben harcolta ki a továbbjutást.
A Wild Card-hétvégén érdekelt nyolc csapatból a Jacksonville alapszakaszbeli mérlege a legjobb, de mit sem ér a 12 győzelem (és négy vereség), ha a Jaguars az elmúlt két idény bajnokához, a New England Patriotshoz látogat. A rájátszás ugyanis más műfaj, amelyet a jelenlegi mezőnyből mindenkinél jobban ismer Bill Belichik együttese, ezt a tapasztalatot pedig, úgy tűnik, semmivel sem lehet ellensúlyozni.Az első félidő után még nyílt volt a mérkőzés, a hazai TD-re a szünet előtt Josh Scobee mezőnygóllal válaszolt, és csak négy pont volt a különbség. A harmadik negyedben aztán eldőlt a meccs: David Givens touchdownja után Ben Watson a saját térfeléről indulva kis híján elvesztette a labdát, de amikor sikerült magát átverekednie az őt támadó védőkön, meg sem állt a célterületig.A záró játékrész elején Asante Samuel elkapta a jacksonville-i Byron Leftwich Reggie Williamsnek szánt passzát, és visszafutásával beállította a végeredményt. A sorozatban tizedik rájátszásbeli győzelmét arató New England ismét a bajnoki formáját hozta, és bár lapzártánkig nem derült ki, melyik kiemelt együttes otthonában játszik a főcsoport-elődöntőben (Cincinnati-siker esetén Indianapolisban, a Pittsburgh diadalával Denverben), ezzel a teljesítménnyel megint bajnokesélyesnek mondhatja magát.Az NFC-ben a rájátszást az alapszakasz utolsó hetében kiharcoló Washington parádésan kezdett a Tampa Bay otthonában, már az első 15 percben 14–0-s előnyt szerzett. Ezután a védelemé lett a főszerep, és Joe Gibbs csapata meg is tartott hét pontot az előnyéből. A Redskins, amely az alapszakaszt is beszámítva hat meccset nyert meg zsinórban, a hét végén Seattle-be utazik a főcsoport-elődöntőben.A szintén kiemelt Chicago Bears ellenfelének kiléte lapzártánk után derült ki.NFL, RÁJÁTSZÁS, WILD CARD-MÉRKŐZÉSEK
AFC: New England Patriots–Jacksonville Jaguars 28–3 (0–0, 7–3, 14–0, 7–0). Pontszerzők: T. Brown (touchdown, passz Bradytől; jutalomrúgás: Vinatieri; 18. perc), Givens (TD, Brady; Vinatieri; 38.), Watson (TD, Brady; Vinatieri; 41.), Samuel (TD, interception; Vinatieri; 46.), ill. Scobee (mezőnygól, 29.)
A Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers mérkőzést lapzártánk után játszották.
NFC: Tampa Bay Buccaneers–Washington Redskins 10–17 (0–14, 3–3, 7–0, 0–0). P: Bryant (MG, 20.), Simms (TD, futás; Bryant; 35.), ill. Portis (TD, futás; Hall; 7.), Taylor (TD, fumble; Hall; 11.), Hall (MG, 24.)
A New York Giants–Carolina Panthers mérkőzést lapzártánk után játszották.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik