Megunta, hogy kispados

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.01.28. 00:26
Címkék
A szerződést ugyan még nem írták alá, azonban Reszeli Soós István, a győriek szakmai igazgatója pénteken már megegyezett a cseh Liberec elöljáróival, és a megállapodás értelmében az U21-es válogatott Magasföldi József az ETO-ban folytatja pályafutását.
Kenesei Krisztián távozását követően – a 29-szeres válogatott csatárt a kölcsönadás után visszarendelte kínai klubja, a Kuoan – mindenképpen szeretett volna gólerős támadót igazolni az ETO, és úgy tűnik, Magasföldi József lesz a megoldás.

Arra minden bizonynyal sokan emlékeznek, hogy az utánpótlás-válogatott tavalyi remek szereplésében (pótselejtező az U21-es Eb-címvédő Olaszország ellen) kulcsszerepet játszott a 21 esztendős csatár – elég csak arra gondolni, hogy Európa-bajnoki selejtezőn, Bulgáriában 0–1-es állásnál gólt szerzett, majd a győztes találat előtt büntetőt harcolt ki – klubszinten azonban jóval kevésbé sikeres esztendőt tudhat maga mögött: rendre csak a cseh Liberec tartalékcsapatában jutott szóhoz a bajnoki mérkőzéseken.

Nos, a tavaszi idényben már Győrött bizonyíthatja tehetségét, ugyanis az ETO szakmai igazgatója, Reszeli Soós István kitartóan és sikeresen tárgyalt, s végül megegyezett a labdarúgó átigazolásáról a Liberec elöljáróival.

Az utánpótlás-válogatott szerelésében remekül teljesített Magasföldi József, a cseh Liberec dresszében alig-alig villoghatott a pályán
Az utánpótlás-válogatott szerelésében remekül teljesített Magasföldi József, a cseh Liberec dresszében alig-alig villoghatott a pályán
M. Németh Péter
Az utánpótlás-válogatott szerelésében remekül teljesített Magasföldi József, a cseh Liberec dresszében alig-alig villoghatott a pályán
„Sikerült megállapodnunk Magasföldi József vételárát illetően, így azt mondhatom, a futballista a tavaszi idényt már nálunk kezdi meg – mondta a tárgyalást követően a győriek szakmai igazgatója. – A játékossal is egyezségre jutottunk, és a jövő héten aláírjuk a hosszú távú szerződést. Abban biztos vagyok, hogy a február másodikán kezdődő törökországi edzőtáborozásunkon már Magasföldi József is ott lesz.”

Kell-e mondani, Magasföldi József örül neki, hogy nem kell Csehországban maradnia, ugyanis hiába készülhetett profi körülmények között, a bajnokság listavezető csapatánál, a Liberecnél csak háromszor kapott játéklehetőséget. Azzal tisztában van, hogy Győrött is meg kell harcolnia a csapatba kerülésért, ám úgy érzi, helye van az ETO kezdő tizenegyében.

– Miért éppen a győriek ajánlatát fogadta el?
– Az ETO vezetői még karácsony tájékán megkerestek az ajánlatukkal, és ennek örültem, hiszen Liberecben többnyire csak a harmadik ligában szereplő tartalékegyüttesben jutottam játéklehetőséghez – válaszolta Magasföldi József. – A döntésemet befolyásolta, hogy Csank János személye garanciát jelent a kemény, de minőségi munkára, ráadásul korábban még utánpótlás-játékosként másfél évet már eltöltöttem a klubnál.

Meggyesi Bálint
– Tavaly nyáron nagy reményekkel szerződött Liberecbe, azonban a számításai nemigen váltak valóra. Megbánta az akkori döntését?
– Hiányérzet van bennem az elmúlt fél évvel kapcsolatban, mégpedig azért, mert az első csapatban alig-alig tudtam játszani. Ebben szerepe volt annak is, hogy volt egy térdsérülésem, majd az állkapcsomból kioperálták a korábban betett csavarokat, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a Liberec nagyon jó csapat, nem véletlenül vezeti a bajnokságot. A cseh futball jóval a magyar előtt jár, abban pedig biztos vagyok, hogy fizikálisan és mentálisan jóval összeszedettebb vagyok most, mint Csehországba szerződésem előtt.

– Arra nem gondolt, hogy szerencsésebb lett volna egy másik külföldi csapatban folytatni a pályafutását?
– Gondoltam erre is, azonban huszonegy esztendősen futballozni szeretnék, azaz nem akartam még fél évet elpocsékolni a pályafutásomból.

– Azzal tisztában van, hogy az ETO az ősszel inkább csak bukdácsolt a bajnokságban?
– Figyelemmel követtem a hazai eseményeket, és a hozzám érkező hírek alapján úgy gondolom, a szervezettség hiányzott a csapatból. Csank János irányítása alatt ez nem fordulhat elő, és ha sikerül a mesternek megfelelően összeraknia az ETO-t, akkor ott lehetünk majd az első öt hely valamelyikén.

– A hír önt is értinti: mit szól hozzá, hogy az U21-es válogatott Oroszországgal és Finnországgal küzd meg az Európa-bajnoki selejtezőn a továbbjutó helyért?
– Nem hinném, hogy az ellenfelekkel különösebben kellene foglalkoznom, de az biztos, hogy ha olyan alázattal tudunk futballozni, mint a tavalyi versengésben, akkor nem vagyunk esélytelenek.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik