Zakiék nem állhatnak meg

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2006.02.18. 00:00
Címkék
Alig egy hete ért véget az Afrikai Nemzetek Kupája, és máris kezdődik a következő nagy futballesemény. A válogatottak kétévenként esedékes versengését a legjobb klubok 2006-os kupaküzdelmei követik – ami alkalmasint azt jelenti, hogy némelyik játékosnak csak néhány nap pihenő jutott a kimerítő kontinensviadal után.

Közéjük tartozik az ANK-bajnok Egyiptom gólerős játékosa, egyszersmind a torna egyik hőse, Amr Zaki. A Szenegál elleni elődöntőn a csereként beálló csatár fejelte a házigazdák győztes gólját – a hét végén már az Afrikai Bajnokok Ligája selejtezőjén riogathatja az ellenfeleket. Csapata, a bajnoki ezüstérmes ENPPI az etióp St. George otthonába utazik.

A jelenlegi mezőnyben kilenc egykori afrikai BL-győztes található: az Asante Kotoko (ghánai), az ASEC Abidjan (elefántcsontparti), az Enyimba (nigériai), a Hearts of Oak (ghánai), a JS Kabylie (algériai), az Orlando Pirates (dél-afrikai), a Raja Casablanca (marokkói), a Royal Armed Forces (marokkói) és a címvédő el-Ahli (egyiptomi). Ám csak az utóbbi kettőnek jutott az a kiváltság, hogy nem kell selejtezőt játszania, hanem a legjobb 32 között kapcsolódhat be.

A selejtezőben a Comore-szigetek újonc képviselője, a Coin Nord Mitsamiouli a mauritiusi AS Port Louis együttesével akaszt tengelyt. A Madagaszkár melletti apró szigetcsoport labdarúgó-szövetségét nemrégiben vette fel tagjai közé a CAF és a FIFA, de van még tennivaló arrafelé: a párharc egy meccsen, idegenben fog eldőlni, mert a Comore-szigeteken pillanatnyilag nincs nemzetközi találkozók lebonyolítására alkalmas pálya.

A selejtezők első mérkőzéseit február 18–19-én, visszavágóit március 3–5-én rendezik. A 16 közé jutásért vívandó meccsek időpontja: március 17–19., illetve március 31.–április 2.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik