Keményebben a gyümölcsért

MÁTAY ANDREAMÁTAY ANDREA
Vágólapra másolva!
2006.03.04. 01:50
Címkék
Remek formában várja a fedett pályás világbajnokságot Zsivoczky Attila. A tavaly az év atlétájává megválasztott többpróbázó a februári versenyeken több számban is rajtolt, s biztató eredményeket ért el.
Zsivoczky Attila jó formában van
Zsivoczky Attila jó formában van
Zsivoczky Attila jó formában van
Zsivoczky Attila jó formában van
Zsivoczky Attila jó formában van
Zsivoczky Attila jó formában van
– Hatvanméteres gátfutásban 8.14 másodpercre javítottam egyéni csúcsomat, hatvan síkon életem második legjobbját futottam, s nyolcszázon is elég jó eredményt értem el – mondta Zsivoczky Attila. – Úgy érzem, távolugrásban is javultam, ám vannak még a mozgásomban apróbb hibák, ez az oka, hogy első versenyemen hat kísérletemből ötször beléptem. A bajnokságon már nem voltam bizonytalan, hét métert teljesítettem. Rúdugrásban elsősorban nem az eredményemnek örülök, hanem annak, hogy olyan erős rúddal tudtam ugrani, amilyennel még sohasem.

– Mire számít a jövő hét végi fedett pályás világbajnokságon?
– Szeretnék 6100 pont fölötti egyéni csúcsot elérni. Nem tudom, ez mire lesz elég, de az biztos, hogy minden egyes pontért keményen megküzdök.

– Tavaly a helsinki világbajnokságon bronzérmet nyert, végre elérte álmát, felnőttvilágversenyen dobogóra állhatott. Hatott ez az idei felkészülésére?
– Magasabb szintről kezdhettem az alapozást, nyugodtabb vagyok, jobban tudok koncentrálni. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy az egyesületem olyan körülményeket teremt számomra, amelyek mellett nem kell apró-cseprő ügyekkel foglalkoznom. Nagyon sokat jelent, hogy sérülésmentesen tudtam edzeni, mert a felkészülésben talán az a legfontosabb, hogy folyamatos legyen a munka.

– Változatlanul a világcsúcstartó Roman Sebrlével készül?
– Igen. Novemberben a Magas-Tátrában edzettünk, decemberben Dél-Afrikában voltunk, januárban én utaztam hozzá Prágába. A fedett pályás világbajnokság után ő jön Magyarországra.

– Ezek szerint bevált a tavaly megkezdett közös munka.
– Nekem mindenképpen, és remélem, ő is profitál belőle. Szerintem hasznos, hogy együtt edzőtáborozunk, és az is, hogy bizonyos időszakokban itthon vagyok. Jó ez a kettősség.

– Huszonnyolc éves. Tízpróbázóként hány évre tervez még?
– A következő olimpiáig mindenképpen. Remélem, Peking után nem nagyon lesz, ami motiváljon. Ettől függetlenül még versenyeznék, de nagy egyéni csúcsokat már nem érnék el.

– A siker ösztönzi?
– Inkább az, ha látom a befektetett munka gyümölcsét. Ilyenkor az ember hajlandó arra, hogy még keményebben dolgozzon.

– Mit vár a nyári Európa-bajnokságtól?
– Augusztus még messze van, de ha olyan folyamatosan tudok edzeni, mint eddig, nem lehet gond. A világbajnoki bronz után reális cél, hogy ismét dobogóra álljak, bár a világ élmezőnyéből csak a két amerikai nem lesz ott Göteborgban.

– Mennyi pontot tervez?
– Itt lenne az ideje, hogy megjavítsam az országos csúcsot (8554 pont – a szerk.), és a mostani eredményeim azt mutatják, erre minden esélyem meg is van.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik