Ha felépül végül a csatárunk

SZÖLLŐSI GYÖRGYSZÖLLŐSI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.03.29. 02:25
Címkék
Csaknem egy éve kezdődött a kálváriája, és már majdnem fél éve, hogy nem játszott végig egy teljes meccset az angol élvonalban. Hosszú-hosszú kihagyás után hétfő este Gera Zoltán végre megint pályára lépett a West Bromwichban, s bár a csapatban töltött öt perc olyan balszerencsés volt, mint az elmúlt esztendő, a magyar sztár most már előre néz, és a Liverpool ellen készül – mondta el többek között az NS-nek adott interjújában.
Már minden rendben van Gera Zoltánnal
Már minden rendben van Gera Zoltánnal
Már minden rendben van Gera Zoltánnal
Már minden rendben van Gera Zoltánnal
Már minden rendben van Gera Zoltánnal
Már minden rendben van Gera Zoltánnal
Gera Zoli újra edzett! Gera Zoli játszott egy félidőt a tartalékcsapatban! Gera hamarosan visszatérhet! Gera Zoli elutazott a csapattal a meccsre! Gera Zolit nevezték a bajnoki mérkőzésre! Hasonló hírekben szerepelt a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar futballista neve az elmúlt hónapokban, s bár a sorozatos sérüléseknek egy szurkoló sem örült, az igenis örömteli, hogy van egy labdarúgónk, aki már akkor is szereplője a híreknek, ha végigdolgozza az edzést vagy leül a kispadra. Mert angol és magyar rajongóinak ezrei várják lélegzet-visszafojtva, hogy újra játsszon, újra varázsoljon, újra trükközzön, újra gólokat lőjön és – esetleg – újra benn tartsa a WBA-t. Mert ismét pengeélen táncol a jelenleg még a Premiershipet jelentő helyen álló klub, amely hétfőn – bár vezetett – az utolsó percekben orbitális kapushiba miatt szenvedett vereséget a Tottenham otthonában.

– Tomasz Kuszczak, a kapusunk sajnos nem szabadított fel idejében egy rövid hazaadást követően, emiatt kellett szabálytalankodnia, ebből lett a tizenegyes, majd a gól, amellyel kikaptunk – elevenítette fel a történteket Gera Zoltán. – Nagyot hibázott, amiért természetesen mindenki sajnálta, senki sem hibáztatta, hiszen az ilyen része a futballnak, mindenki hibázik. Ő ráadásul kitűnő kapus, volt olyan meccs, amelyen neki köszönhettük a pontot vagy pontokat.


– Egy egynél állt be, s az angol futballt jól jellemzi, hogy ilyen rövid idő alatt a győzelmet is éppen úgy megszerezhették volna, ahogyan végül vereséget szenvedtek…

– Nem is számítottam rá, hogy beállhatok, úgy éreztem, jól együtt van a csapat, s közel voltunk a bravúros pontszerzéshez. Mégis lehetőséget kaptam, s valóban volt lehetőségem gólt fejelni, de sajnos nem találtam el jól a labdát, így végül a kapus meg tudta fogni. Sajnálom, be kellett volna fejelnem. Jó meccs volt, nem érdemeltünk vereséget, mégis kikaptunk.

– Bizonyosan minden rajongója megijedt, amikor a fejest követően a gyomrához kapott. Csak nem újabb sérülés?!
– Nem, szerencsére minden rendben van. Annyi történt csupán, hogy a rám zuhanó két védő közül valamelyiknek a lába vagy a könyöke a gyomorszájamnál talált el, néhány másodpercig nehezen kaptam levegőt, és fájt a gyomrom környéke, de gyorsan elmúlt.

– A tizenegyes előtt mit mondott a kapusunak?
– Csak azt kiabáltam neki, hogy jobbra megy majd a lövés. Emlékeztem, hogy Robbie Keane hová rúgta legutóbb, és ezt mondtam Tomasznak. Jó irányba mozdult, de sajnos nem érte el.

– Lelkileg sikerült átvészelnie, hogy hónapokig nem futballozott?
– Egy futballistának természetesen nagyon nehezen telik az idő játék nélkül, de persze futball nélkül is folytatódik az élet. Most már nem is szeretnék ezzel foglalkozni, csak az a fontos, hogy focizhassak.

– Teljesen rendbe jött?
– Nem, néha még most is érzem a combomban a szúró fájdalmat, de rendszeresen kezelnek, itt, Birminghamben és odahaza is, és ami a legfontosabb, játék közben nem zavar. A múlt hét csütörtökön még nagyon rosszul ment az edzés, akkor magam sem gondoltam volna, hogy ilyen rohamosan javul majd a helyzetem.

– Hogy érzi, szombaton, a Liverpool ellen ott lehet majd a csapatban?
– Remélem, olyan formában leszek az edzéseken, hogy menedzserünk úgy ítéli meg, segítségére lehetek a csapatnak, és még többet lehetek majd a pályán, mint hétfőn. Nem lesz könnyű, a Bajnokok Ligája címvédőjének még gólt sem rúgtunk, amióta a West Brom játékosa vagyok. Az a lényeg, hogy fürge legyek, bírjam a tempót. Bryan Robsonnal beszéltem, és azt mondta, csak a jó Gerára van szüksége, sérülten nem szabad játszanom.

– Bryan Robson azt is mondta, nem szeretné még egyszer átélni azokat a szörnyű izgalmakat, mint tavaly, ehhez képest megint ott táncolnak a bentmaradás és a kiesés mezsgyéjén.
– Egyelőre van három pont előnyünk, amelyet persze nem lesz könnyű megtartani, mert csupa jó csapattal játszunk a hátralévő időben. Jó lett volna nyerni hétfőn, bravúrokra lesz szükségünk a bentmaradáshoz, de úgy érzem, sikerülni fog.

– Időközben Budapesten új szövetségi kapitányt neveztek ki a válogatott élére. Mit gondol a Bozsik Péter, Détári Lajos kettősről?
– Fiatalok mind a ketten, és sok jót hallottam róluk. Bozsik Pétert személyesen korábban nemigen ismertem, de tudom, hogy jó csapatot állított össze Zalaegerszegen, és egyébként is kedvező vélemények jutottak el hozzám. Amióta kinevezték, telefonon is beszéltünk, jólesett, hogy felhívott, és érdeklődött a hogylétem felől. Détári Lajosra még abból az időből emlékszem, amikor ő válogatott játékos volt, én pedig szurkoló. A tévében láttam a lengyeleknek lőtt csodagólját, a Német Kupa sorsát eldöntő szabadrúgását, a braziloknak fejelt vagy a világválogatottban lőtt gólt. Remélem, megmutat majd nekünk egy-két trükköt a régiekből.

– Bizonyára jól tudja, hogy május végén magyar–angolt rendeznek Manchesterben.
– Természetesen. A játékostársaim zrikáltak is vele, hogy azért nem játszom a West Bromban, mert már csak a válogatott meccsre készülök. Ez persze nem igaz, olyannyira nem, hogy egyelőre nem is érdekel ez a válogatott mérkőzés, sokkal inkább csapatunk soron következő feladatai. Mire elérkezünk a manchesteri meccshez, már túl leszünk az utolsó bajnokin, és eldől a klubunk sorsa.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Premier League-t?

---- G ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik