Sérüléshullám hátán a nők

MOLNÁR ALEXAMOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2006.05.06. 02:07
Címkék
Szolnokra utaznak a kajakosok és kenusok a téli szárazföldi edzések és a külföldi meleg égövi edzőtáborozások utáni felnőtt-tájékoztatóversenyre. A viadalon nem kötelező az indulás, mindenki maga dönti el, rajthoz áll-e, hiszen a tájékoztatón „mindöszsze” összemérhetik tudásukat, illetve felmérhetik, vetélytársaikhoz képest hol állnak a felkészülésben. Ezúttal 22 egyesület 278 sportolója adta le nevezését, bár a legjobbak között akad néhány hiányzó, Fábiánné Rozsnyói Katalin versenyzői nem állnak rajthoz.
Janics sem lesz ott Szolnokon
Janics sem lesz ott Szolnokon
Janics sem lesz ott Szolnokon
Janics sem lesz ott Szolnokon
Janics sem lesz ott Szolnokon
Janics sem lesz ott Szolnokon
Angyal Zoltán szövetségi kapitány elmondta, a verseny célja, hogy a sportolók kipróbálhassák magukat, és felmérjék: a jelen időszakban milyen formában vannak, illetve az eredmények tükrében eldönthessék, hogy az Eb- és vb-válogatóversenyre (május 19–21., Szeged) mely számokban készüljenek.

„Versenyzőink jórészt egyesben indulnak az erőpróbán, azonban fiatalabbak alkotta párosok is rajthoz állnak – mondta Angyal Zoltán. – A férfi kajakosok közül csaknem mindenki elindul, remélem, nem jön közbe sem sérülés, sem betegség. A nők mezőnye foghíjasabb lesz, mert az idén makacs sérüléshullám ért utol bennünket. Kovács Katalin, Bóta Kinga és Viski Erzsébet szinte biztosan nem versenyez, hiszen az edzőtáborozások során ínhüvelygyulladással küszködtek, számukra a mostani időszak főleg a felzárkózás jegyében telik. Szabó Szilvia és Janics Natasa sem indul. A kenusok közül szinte mindenki lapátot ragad, a Kolonics György, Kozmann György egységnek lesz néhány fiatal kihívója, ezer méteren tavaly a Sáfrán Mátyás, Balázs Gábor kettős szerepelt jól. Vajda Attilának nem sikerült úgy a múlt év, mint tervezte, remélem, az idén jobban teljesít.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik