Kezdésnek nem volt rossz

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.05.15. 01:59
Címkék
Amikor hétfőn a Zalaegerszeg elöljárói felmentették a munkavégzés alól Szentes Lázár vezetőedzőt, és Simon Antal kezébe adták a szakmai munka irányítását, döntésüktől azt (is) remélték, hogy a csapat a hátralévő négy fordulóban olyan futballra lesz képes, amellyel visszaszerzi a szurkolók és a szponzorok szimpátiáját.
Zsebben a három pont? Simon Antal sikeresen debütált a ZTE élén
Zsebben a három pont? Simon Antal sikeresen debütált a ZTE élén
Zsebben a három pont? Simon Antal sikeresen debütált a ZTE élén
Zsebben a három pont? Simon Antal sikeresen debütált a ZTE élén
Zsebben a három pont? Simon Antal sikeresen debütált a ZTE élén
Zsebben a három pont? Simon Antal sikeresen debütált a ZTE élén
Egyetlen mérkőzést követően túlzott következtetéseket alighanem hiba lenne levonni, azonban a ZTE Diósgyőr elleni játékát látva érzékelhető volt, hogy a hazai együttes több labdarúgója is a korábbinál felszabadultabb, önfeledtebb játékra volt képes. Pedig a csapat összetétele szinte ugyanaz volt, mint a korábbi fordulókban, egyedül Nagy Lajos került be a kezdő tizenegybe a korábban mellőzött futballisták közül. Az ő pályára küldése egyébként jó edzői döntésnek bizonyult, a középpályás a mezőny legjobbja tudott lenni, és bebizonyította, hiba volt korábban rendre a kispadon „felejteni” őt, vagy éppen a tartalékgárdába irányítani.

Azt azért feltétlenül meg kell említeni, hogy a DVTK ideális ellenfélnek bizonyult az Egerszeg számára, ugyanis a biztos bent maradónak számító együttesben nem volt meg az a pluszmotiváció, amely egy dobogóért küzdő vagy éppen a bentmaradást kiharcolni akaró csapatban alighanem meglett volna. Simon Antal tehát győzelemmel mutatkozott be vezetőedzőként, és noha ő is látta, hogy a Zalaegerszeg a találkozó egyes periódusaiban gyengébben teljesített, egyáltalán nem volt elégedetlen.

„Ahogy korábban is említettem, a Diósgyőr elleni mérkőzésen a három pont megszerzése volt a legfontosabb – mondta a meccset értékelve a zalaiak trénere. – A mérkőzés egyes időszakaiban a vendégek mezőnyfölényt harcoltak ki, kis szerencsével a kapunkba is betalálhattak volna, mégis azt gondolom, hogy megérdemelten szereztük meg a győzelmet. Nagy Lajos bevetésével nem vállaltam kockázatot, hiszen tudtam, hogy mellőzöttként is profi módon készült, és dolgozott benne a bizonyítási vágy. Tudom, persze, van miben javulnunk, azonban egyelőre nem foglalkoztat, miként alakulhat a bajnokság a mi szemszögünkből. Keddtől már csak a Vasas elleni kilencven perc lesz fontos, a REAC elleni párharccal ráérünk majd egy hét múlva foglalkozni.”

A találkozó lefújása után érthetően elégedett volt a ZTE elnöke, Nagy Ferenc, aki elmondta, az új bajnoki évre is az lesz az egyik legfőbb törekvésük, hogy egerszegi kötődésű labdarúgók alkossák a csapat játékoskeretének döntő hányadát. A télen éppen ezért igazolták vissza a korábban Egerszegen nevelkedő három válogatott futballistát, Molnár Balázst, Lendvai Miklóst és Sebők Józsefet, és szinte bizonyos, hogy a nyáron legalább három fiatal kap majd szerződést a ZTE utánpótlásából. A sportvezető úgy véli, szerződtetési politikájuk korábban is átgondolt, megtervezett volt, éppen ezért a jövőben is az úgynevezett hiányposztokat kívánják az átigazolásokkal betölteni.

Való igaz, a ZTE által télen szerződtetett játékosok hazai szinten egyértelműen jó vételnek számítanak, az pedig aligha az elöljárókon kérhető számon, ha a szakmai stáb nem tud belőlük ütőképes csapatot alkotni.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik