A téllel megalapozták a tavaszt

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.05.20. 02:40
Címkék
Vízválasztó volt a legutóbbi forduló az NB II-ben, ugyanis a Paksi SE a budakalászi győzelmével, míg a Vác a kecskeméti pontszerzéssel biztosította önmaga számára az élvonalba kerülést. Ezúttal a Nyugati csoport „bajnokcsinálójával”, Lengyel Ferenccel beszélgettünk, a jövő héten pedig Gergely Károly értékeli a váciak idényét.
A szakvezető állítja: jók a paksi kilátások
A szakvezető állítja: jók a paksi kilátások
Németh Ferenc
A szakvezető állítja: jók a paksi kilátások
A szakvezető állítja: jók a paksi kilátások
A szakvezető állítja: jók a paksi kilátások
Németh Ferenc
A szakvezető állítja: jók a paksi kilátások

„A vezetőink nem mondják ki, hogy most már kötelező megnyernünk a bajnokságot, igaz, nem is fognak vissza bennünket.”

Mindezt még március közepén, a tavaszi idény első fordulója előtt mondta Lengyel Ferenc, a Paksi SE trénere, amikor csapata a Nyugati csoport első helyéről várta a bajnokság folytatását. A szakember ekkor még csak remélte, hogy a PSE végig versenyben lesz az elsőségért, arra azonban ő sem számított, hogy az általa irányított együttes az utolsó három forduló küzdelmeit már páholyból várhatja. Márpedig a helyzet ez, a bajnoki címet a Pakstól immár senki nem veheti el...

– Kezdjük talán a legfontosabbal: minek köszönheti csapata a bajnoki elsőséget?
– Ősszel kimagaslóan szerepeltünk, hiszen tizenhárom győzelem mellé csak két vereség csúszott be, és ezt a teljesítményt tavasszal kis híján meg tudtuk ismételni – felelte Lengyel Ferenc. – Sokat számított az is, hogy a telet jól használtuk ki, és itt nem csak az elvégzett munkára gondolok. Csehi Tamás, Nógrádi Árpád és Salamon Miklós leigazolása egyértelműen jó döntésnek bizonyult.

– Miután a tavaszi rajton győztek a legnagyobb riválisnak számító Felcsút ellen, néhány forduló alatt jelentős előnyre tettek szert. Nem volt olyan pillanat, amikor azt érezte, hogy játékosai lezserebbek lettek a kelleténél?
– Minden héten igyekeztem más motivációt találni, de ettől függetlenül volt két meccsünk, a Gyirmót elleni hazai és a Balatonlelle elleni idegenbeli találkozó, amikor azt éreztem, néhányan egy kicsit kiengedtek. Igaz, ez természetes emberi reakció, és ahogy a példánk mutatja, nem lett problémánk belőle.

– Tavaly Lengyel Ferenc lett Tolna megye legjobb labdarúgóedzője, gyanítható, hogy ebben az esztendőben is jó eséllyel pályázik erre a címre...
– Korábban rossz szájízzel távoztam Dunaújvárosból, hiszen bajnokság közben köszönték meg a munkámat. Pakson lehetőséget kaptam a bizonyításra, és tisztában voltam azzal: vagy élni tudok a bizalommal, vagy pedig el kell gondolkoznom, milyen jövőm van ezen a pályán. Két év alatt jelentős munkát végeztünk a labdarúgókkal, ez az időszak tagadhatatlanul sok lemondással is járt a részükről. Örülök annak, hogy a bajnoki cím visszaigazolás számukra, volt értelme küzdeni. És hogy ne felejtsem el... Nagy szakmai siker számomra, hogy bár tavaly a Felcsút tíz ponttal előzött meg bennünket a harmadik vonalban, ráadásul erősített is, most tizenhárom ponttal mi állunk riválisunk előtt.

– Az élvonalban is Lengyel Ferenc irányítja a Paks szakmai munkáját?
– A Paksi Sport Egyesületnek csütörtökön volt rendkívüli elnökségi ülése, ahol arról döntöttek, hogy az első osztályban való szereplés érdekében meg kell kezdeni a tárgyalásokat a lehetséges szponzorokkal. Ami engem illet, már tárgyaltam az elöljárókkal a folytatásról, és azt gondolom, sikerül majd megegyeznünk. ---- D ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik