„Igenis csalódott vagyok”

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.05.29. 01:20
Címkék
A Sopron elleni szombati mérkőzést esélyesként várta az FC Fehérvár, így a székesfehérvári drukkerek bíztak benne, hogy csapatuknak a záró fordulóban lesz esélye még akár az aranyérem re is.
Ha csapata érdeke úgy kívánja, Csertôi Aurél a bírókkal is szembeszáll
Ha csapata érdeke úgy kívánja, Csertôi Aurél a bírókkal is szembeszáll
Danis Barna
Ha csapata érdeke úgy kívánja, Csertôi Aurél a bírókkal is szembeszáll
Ha csapata érdeke úgy kívánja, Csertôi Aurél a bírókkal is szembeszáll
Ha csapata érdeke úgy kívánja, Csertôi Aurél a bírókkal is szembeszáll
Danis Barna
Ha csapata érdeke úgy kívánja, Csertôi Aurél a bírókkal is szembeszáll

Nos, immár bizonyos, hogy a Fehérvár nem lehet győztes a 2005–2006-os bajnoki évben, és még az is előfordulhat, hogy az utolsó játéknapon a dobogóról is lecsúszik. Mert a hazaiak hiába futballoztak mezőnyfölényben a Sopron elleni 90 perc nagy részében, csak 2–2-es döntetlenre voltak képesek Vass László csapata ellen, és így a hazai drukkerek közül sokan csalódottan vették tudomásul, hogy kedvenceik a bajnokságban nem tudnak ugyanúgy a csúcsra jutni, mint a kupában.

Persze az FC Fehérvár játékosai így is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a klub életében először megnyerték a Magyar Kupát, és a bajnokságban is előbbre léptek a tavalyi helyezésükhöz mérten.

A Sopron elleni összecsapás hajrája mégis rendkívül feszült volt: Csertői Aurélt a játékvezető, Török Károly elküldte a hazai kispadról, és a fiatal szakember a mérkőzést követő sajtótájékoztatón sem jelent meg, helyette a klub egyik többségi tulajdonosa, Szieben László nyilatkozott, aki elmondta, úgy gondolja, Csertői Aurél a Sopron elleni meccsen épp olyan jól tette a dolgát, mint az egész bajnokság során, és nem hiszi, hogy bármi sértőt mondott volna a játékvezetőnek. A mérkőzés másnapján ismét megkerestük a fehérváriak vezetőedzőjét, aki ezúttal készségesen válaszolt a találkozóval kapcsolatos kérdéseinkre.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

– Csalódott, amiért nem sikerült hazai pályán győzelemmel búcsúznia a közönségtől?
– Valamennyi meccsen úgy lépünk pályára, hogy szeretnénk legyőzni az ellenfelet – felelte Csertői Aurél. – Így volt ez a Sopron ellen is, ezért nem lehetek elégedett a hazai döntetlennel.

– Az ezer fokon égő edzők közé tartozik. Mit mondott a játékvezetőnek, mielőtt elküldte volna a kispadról?
– Semmi olyat nem mondtam, ami miatt a bírónak ki kellett volna állítania.

– Mi az oka annak, hogy ebben a bajnoki évben többször is vitatkozott a játékvezetőkkel?
– Elképzelhető, hogy olykor túlzottan vehemens vagyok, de azt gondolom, normális hangnemben szoktam reagálni a pályán történtekre. Vannak edzők, akik magukban tartják a véleményüket, és vannak, akik szóvá teszik, ha a csapatukat sérelem éri. Én az utóbbiak közé tartozom, és ezt a játékvezetők többsége nem veszi jó néven.

– Jó megoldásnak tartja, hogy egy ilyen összecsapás után, mint amilyen a Sopron elleni volt, nem nyilatkozik a találkozó lefújását követően?
– Tudom, hogy a közönség nem kedveli ezt a reakciót, de a döntésemet figyelemfelkeltésnek szántam. Amolyan demonstrációnak, amiért – véleményem szerint – nyomás alatt tartják a Fehérvárt.

– A bajnoki rajt előtt szinte senki sem várta dobogóra a csapatát. Két fordulóval a zárás előtt még az aranyéremre is esélyes volt a Fehérvár. Erre büszke lehet!
– Egy forduló még hátravan a bajnokságból, csakis az Újpest elleni találkozót követően van értelme értékelni a szezont. Lehet, hogy senki sem remélt tőlünk ilyen szereplést, és lehet, hogy vannak, akik szerint ez jó teljesítmény. Szerintünk sem rossz, mégis azt mondom: igenis csalódott vagyok, amiért az utolsó játéknapon már nincs esélyünk az aranyérem megszerzésére.

NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
– Szomorú lesz, ha a csapata lecsúszik a dobogóról?
– Rangadó vár ránk, bármilyen eredmény elképzelhető. Azt gondolom, hogy az MTK az utolsó fordulóban győzni tud a Vasas vendégeként, vagyis nekünk is meg kell szereznünk a három pontot a Megyeri úton, ha biztosan érmesként akarunk végezni. Márpedig mondanom sem kell: miután egész évben a maximumra törekedtünk, most sem lehet más célunk, mint a dobogós helyezés elérése.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik