Siófok: remek vízparti fociparti

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.06.29. 00:32
Címkék
Bozsik Péter reméli, a várható nagy meleg nem okoz majd problémákat
Bozsik Péter reméli, a várható nagy meleg nem okoz majd problémákat
Bozsik Péter reméli, a várható nagy meleg nem okoz majd problémákat
Bozsik Péter reméli, a várható nagy meleg nem okoz majd problémákat
Bozsik Péter reméli, a várható nagy meleg nem okoz majd problémákat
Bozsik Péter reméli, a várható nagy meleg nem okoz majd problémákat

Nagy valószínűséggel ezúttal más az érzés, mint amikor Európa-bajnoki selejtezőre vagy mondjuk egy Manchesterben játszandó, Anglia elleni felkészülési mérkőzésre készül a válogatott, Bozsik Péter mégis tisztában van azzal: a mostanihoz hasonló két-háromnapos összejövetelek alapozhatják meg a nemzeti együttes eredményes jövőjét. A szövetségi kapitány és a szakmai stáb tagjai utoljára májusban lehettek együtt a futballistákkal, és bizony, szokványosnak nem nevezhető, hogy egy edző akkor hívja össze a jelöltjeit, amikor közülük jó néhány még a nyári szabadságát tölti, esetleg épphogy csak elkezdődött a felkészülés a klubjában.

„Örülök annak, hogy a felkészülésnek ebben a szakaszában is van lehetőség a közös munkára – mondta a szerda délelőtti foglalkozást követően Bozsik Péter. – A csapatjáték csiszolására, a csapategység kialakítására mindig kell időt szakítani, ugyanakkor fontos szempont, hogy jó hangulat legyen ezeken az összejöveteleken. Természetesen nem az a cél, hogy a labdarúgók megszakadjanak a hatalmas hőségben, de a klubcsapatoknak tartozunk annyival, hogy nem csak tengünk-lengünk az edzéseken. Ezúttal meghívtam néhány olyan futballistát is, aki az elmúlt időszakban az U21-es válogatottban jutott szerephez, remélem, valamennyien igazolják a tehetségüket.”

Amint már jeleztük, Bozsik Péter nem számíthat valamennyi jelöltjére, a játékosok közül többen felmentést kértek: Király Gábor, Vadócz Krisztián, Huszti Szabolcs és Tóth Balázs az átigazolásával kapcsolatos ügyeit intézi, Torghelle Sándor pedig az édesapja halála miatt maradt távol (nem elképzelhetetlen, hogy a tavasszal a Panathinaikosz alkalmazásában álló támadó csütörtökön mégis csatlakozik a csapathoz). A kerettagok közül az 1. FC Kölntől távozó Szabics Imrének van egészségügyi problémája: a 18-szoros válogatott támadó szerdán is kórházi kivizsgáláson járt, ugyanis még a táborozás előtt összeszedett egy fertőzést...

Szerdán egyébként az Adidas cipőszakértője tett látogatást a válogatott edzőtáborában, és bemutatta a cég legújabb modelljeit, majd a sportszergyártó cég valamennyi válogatott játékos lábára méretre elkészíti a stoplist. Este az MLSZ alelnöke, a Siófok csapatában is érdekeltséget szerzett Nemes Ferenc látta vendégül vacsorára a válogatottat, csütörtök délelőtt aztán újabb tréning vár a játékosokra, majd délután 18 órakor a keret egyik fele a BFC Siófokkal, a másik fele pedig a Kaposvárral játszik egy-egy órás gyakorlómeccset. A belépés ezekre a találkozókra valamennyi szurkoló számára ingyenes.

A magyar válogatott kerete:
Fülöp Márton (Tottenham Hotspur, angol), Végh Zoltán (MTK), Kemenes Szabolcs (FTC) – kapusok; Fehér Csaba (Willem II, holland), Nikolov Balázs (Ham-Kam, norvég), Sebők Vilmos (ZTE), Koller Ákos (Fehérvár), Tóth András (Vasas), Vaskó Tamás (Újpest), Lőw Zsolt (Hansa Rostock, német) – védők; Polonkai Attila (REAC), Bárányos Zsolt, Zováth János (mindkettő Vasas), Farkas Balázs (Fehérvár), Molnár Balázs (ZTE), Dárdai Pál (Hertha BSC, német), Leandro (FTC), Czvitkovics Péter (MTK) – középpályások; Sowunmi Thomas (FC Slovacko, cseh), Szabics Imre (1. FC Köln, német), Gera Zoltán (WBA, angol), Priskin Tamás (Győri ETO), Waltner Róbert (Vasas) – támadók.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik