Csak semmi pánik

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.07.12. 00:57
Címkék
Huszonegy esztendővel ezelőtt, 1985-ben egészen az UEFA-kupa döntőjéig menetelt a Videoton. A kései utódok ezúttal ismét a patinás európai kupasorozatban szerepelhetnek. A Csertői Aurél által irányított FC Fehérvár ellenfele csütörtökön 20 órakor a kazah Kajrat Almati lesz, amely remélhetőleg nem jelent leküzdhetetlen akadályt a Magyar Kupa védőjének.
Túlzás lenne azt állítani, hogy tökéletes nyugalomban készülhetett az FC Fehérvár a nemzetközi szereplésre, ami legalábbis meglepő, ha mondjuk a június eleji állapotokat vesszük alapul. Az együttes ekkor már a vitrinjében tudhatta a Magyar Kupát, a bajnokság utolsó fordulójában megszerezte a bronzérmet, így joggal hitte mindenki, mostanában aztán igazán jó Székesfehérvárott futballistának lenni. Aztán néhány héttel ezelőtt bejelentette távozását a klubtól a Szieben László nevével fémjelzett főtulajdonos, a Clavis Consulting Kft., sőt olyan hangokat is lehetett hallani, hogy a sikeredző, Csertői Aurél helyett az az előző évadban a Bp. Honvédot irányító olasz Aldo Dolcetti ül le a kispadra. Edzőváltás nem volt, de valószínűsíthető, hogy a futballistákat és a szakmai stáb tagjait is élénken foglalkoztatták az események. A csapat gólfelelőse, Sitku Illés nem titkolja, valóban voltak zökkenők a felkészülésben, mégis valamennyien bíznak abban, hogy a Fehérvár ott lesz az UEFA-kupa következő körében.

– Aligha tévedek, ha azt mondom, túlzottan sok információval nem rendelkeznek a kazah ellenfélről…
– Valóban nem – felelte Sitku Illés. – Azt hallottuk, hogy a Kajrat Almati gazdag klub, jó néhány náció képviselteti magát a játékoskeretben, de ennél sokkal többet nem tudok mondani.

– Úgy hírlik, két hét múlva a visszavágón pokoli meleg és magas páratartalom várható. Ezekre a körülményekre fel lehet készülni?
– Az az igazság, hogy a mostani magyarországi időjárás sem leányálom, legalábbis ha a futballt, nem pedig a strandolást nézzük. Ha valóban nagy hőség lesz és magas páratartalom, akkor az megnehezítheti a továbbjutásunkat. A nehézségek azonban azért vannak, hogy legyőzzük őket.

Sitku Illés pontosan tudja, hogy nehéz csatába indul, a kazah védôk sem a mezét, sem ôt nem kímélik majd
Sitku Illés pontosan tudja, hogy nehéz csatába indul, a kazah védôk sem a mezét, sem ôt nem kímélik majd
Danis Barna
Sitku Illés pontosan tudja, hogy nehéz csatába indul, a kazah védôk sem a mezét, sem ôt nem kímélik majd
– Az eddigi két felkészülési meccsükön, a Felcsút és a Dunaújváros ellen Horváth Ferenccel párban futballozott a támadósorban. Elképzelhető ez a felállás a Kajrat Almati ellen is?
– A szerdai tréningünkön lesz majd taktikai játék, Csertői Aurél ekkor közli velünk, hogy milyen rendszerben és öszszetételben lépünk pályára. Az edzőmecscseken egyébként jól megértettem magam Horváth Ferenccel, de mint mondtam, az edzőnk dönt az összeállításról.

– A labdarúgók függetleníteni tudják magukat a klub körül zajló eseményektől?
– Megpróbálunk csak a futballra koncentrálni, jelenlegi helyzetünkben a legfontosabb, hogy győzzünk kazah ellenfelünkkel szemben.

– Mekkora problémát jelent az, hogy az elmúlt évi csapat egyik legfontosabb láncszeme, Daniel Tudor immár az Arad játékoskeretéhez tartozik?
– Daniel Tudor távozásával nagyon jó kapust veszítettünk el, de biztos vagyok abban, hogy Sebők Zsolt megoldja majd a rá váró feladatot.

– Milyen eredményt remél csütörtökön, és mi lesz a párharc végkimenetele?
– Nem szeretek tippelni. Maradjunk annyiban, hogy olyan eredmény lenne kívánatos csütörtökön, ami megkönnyíti számunkra a két héttel későbbi visszavágót.

Főnök nincs, pénz még van

Június 28-án jelentette be Szieben László, hogy a nyolcvan százaléknyi üzletrészt birtokló Clavis Consulting Kft. értékesíteni kívánja a Fehérvár FC Kft.-ben meglévő tulajdonosi hányadát. A sportvezető akkor azt is elmondta, hogy a Clavis Consulting távozása ellenére a csapat napi működtetése biztosítva lesz...

Nos, új főtulajdonos még nincs a székesfehérvári klubnál, azonban nem szabad elfelejteni, hogy például az önkormányzat most is 110 millió forinttal (plusz a Sóstói Stadion ingyenes használatával) támogatja a csapatot, valamint vannak még kisebb tulajdonrésszel bíró támogatók is. Kétségtelenül igaz, szükség van egy főtámogatóra is, azonban az eddigi tárgyalások nem vezettek eredményre, de a csapat szereplésének anyagi akadálya nincs – pontosabban: ma még nincs...
---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik