Ötször ennyi gólt akar szerezni

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.07.31. 00:33
Címkék
Szombat este az MTK Budapest labdarúgói igazolták, nem véletlenül nyertek a közelmúltban nemzetközi tornát a török Sivasspor, valamint a Bundesligában szereplő 1. FC Nürnberg és VfL Wolfsburg előtt: a kék-fehérek a bajnoki rajton 4–0-ra legázolták a REAC-ot. A találkozó hőse a három találatot jegyző Hrepka Ádám volt.
A kép, amelyet nem unnak meg az MTK-hívek: Hrepka Ádám gólját ünnepli
A kép, amelyet nem unnak meg az MTK-hívek: Hrepka Ádám gólját ünnepli
Farkas József
A kép, amelyet nem unnak meg az MTK-hívek: Hrepka Ádám gólját ünnepli
A kép, amelyet nem unnak meg az MTK-hívek: Hrepka Ádám gólját ünnepli
A kép, amelyet nem unnak meg az MTK-hívek: Hrepka Ádám gólját ünnepli
Farkas József
A kép, amelyet nem unnak meg az MTK-hívek: Hrepka Ádám gólját ünnepli
Garami Józsefről, az MTK Budapest szakmai igazgatójáról nem mondható el, hogy elrugaszkodna a valóságtól, és hogy hajlamos a valós értékén felül kezelni egy-egy győzelmet. A korábbi szövetségi kapitány éppúgy örül annak, amikor játékosai felkészülési meccsen legyőzik a Bundesligában edződő ellenfelüket, mint amikor bajnoki meccsen veszik sikerrel az akadályt, de egyik esetben sem felejti el hangoztatni, mindig vannak hibák, amelyeket ki lehet, ki kell javítani.

Hiányosságok az MTK szombat esti játékában is akadtak, Garami József mégis mosolyogva mondta néhány perccel a REAC elleni öszszecsapás után: „Ez egészen jó teljesítmény volt.”

Való igaz, a Hungária körúti együttes minden tekintetben felülmúlta ellenfelét, és még nagyobb különbséggel is legyőzhette volna a REAC-ot. Az MTK nemcsak eredményes, hanem szemre is tetszetős futballt mutatott be, több labdarúgója is jóval az átlag felett teljesített. A meccs embere egyértelműen Hrepka Ádám volt, aki másfél esztendővel ezelőtt mutatkozott be az első csapatban, és azóta folyamatosan bizonyítja tehetségét. A 19 éves támadó egyfelől gólerős – 12 gólt rúgott az előző bajnoki évben –, másrészt fiatal kora ellenére rendkívül tudatos, érett futballra képes. Egy hete a Zell am See-ben rendezett tornán kétszer talált be a Nürnberg kapujába, szombaton, a bajnoki rajton pedig három találattal jelezte, csapata és ő is sokat remél az új évadtól.

– Ha jól tudom, az élvonalban először szerzett három gólt.
– Igen, az első osztályban korábban sosem sikerült egy mecscsen három gólt elérnem, és hogy őszinte legyek, arra sem emlékszem, utánpótlásszinten mikor tripláztam legutóbb – felelte Hrepka Ádám. – Nem mostanában volt. Ahhoz, hogy valaki háromszor eredményes legyen, szerencse is kell, egyébként pedig ez is csak egy mérkőzés volt a sok közül. Még huszonkilenc találkozó vár ránk, egyetlen győzelemből nem érdemes túlzott következtetéseket levonni.

– Mikor volt boldogabb: egy hete, amikor két gólt szerzett a Nürnberg ellen, vagy pedig a szombati triplázását követően?
– A német Bundesligában szereplő csapatnak két gólt rúgni még felkészülési találkozón is jó érzés, a REAC elleni kilencven perc viszont már tétmeccs volt, amelyen minden találatnak jelentősége van.

– A magyar futballistákra nem jellemző, hogy jó arányban használják ki az adódó helyzeteiket. Számításaim szerint ön a rákospalotaiak ellen négyszer került ziccerbe, és három lehetőséget ki is használt.
– Valóban volt még egy kecsegtető helyzetem, azonban a vendégek kapusa, Szentpéteri Viktor védeni tudta a lövésemet. Szombaton majdnem minden összejött nekem, ám valamennyien tudjuk, nem mindig van így. Előfordulhat, hogy legközelebb négyből egyet sem sikerül gólra váltanom.

– Nem sok kritika érheti azt a csapatot, amelyik négygólos győzelemmel kezdi a bajnokságot, de nyilván tudja, ennek ellenére sok lehetőséget hagytak kihasználatlanul.
– Így van, ráadásul a második játékrészben a REAC-nak is voltak gólhelyzetei. Ebben az időszakban támadásban és védekezésben sem koncentráltunk megfelelően. Megfigyeltem már magamon, ha biztosan vezetünk, hajlamos vagyok visszavenni a tempóból, holott ekkor is maximális figyelemre lenne szükség.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

– A tavalyi évadot, a nyári felkészülést, valamint a bajnoki rajtot figyelembe véve meglehetősen magasan áll a léc az MTK és Hrepka Ádám előtt is. Mit remél a 2006–2007-es bajnokságtól?
– Nem mondhatom, hogy nincs esélyünk a jó szereplésre, de azt sem, hogy a bajnoki címre nekünk lenne a legnagyobb sanszunk. Hogy magamtól mit várok? Szeretnék legalább tizenöt gólt elérni, de egy csöppet sem szomorkodnék, ha, mondjuk, csak tízet rúgnék, ám miénk lenne az aranyérem.

– Garami József, az MTK szakmai igazgatója csak ritkán dicsér, most azonban elégedettnek tűnt a találkozó után. Mondott valamit önnek, miután lejöttek a pályáról?
– Nekem semmit, a csapatnak gratulált. És ez így van rendjén. Szombaton „rám jöttek ki” a támadásbefejezések, a sikerhez azonban valamennyiünk teljesítménye kellett.

– Szerdán nem mindennapi megtiszteltetésben lesz része: a Formula–1-es pilóták csapatában többek között Michael Schumacher mellett léphet pályára a magyar All Stars-gárda elleni jótékonysági mérkőzésen.
– Óriási megtiszteletés ez számomra, hiszen világszerte elismert sportolókkal lehetek majd egy társaságban, ráadásul jótékony célú találkozóról van szó. Nézőként ott lettem volna a meccsen, már a jegyemet is megvettem, de nem baj, hogy most feleslegessé vált. Tudom, Schumacher és a többi pilóta futballozni is tud, remélem, sikerül segítenem őket a jó eredmény elérésében. ---- M ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik