„Sikeréhes játékosok kellenek most”

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.08.05. 00:24
Címkék
Az augusztus 12-ére tervezett Villarreal elleni felkészülési mérkőzés ugyan elmarad, Bozsik Péter hétvégi programja azonban ettől még nem változik: a szövetségi kapitány két mérkőzést is megtekint a 2. fordulóban, hogy jelöltjei állapotáról képet kapjon.
Amióta Bozsik Péter irányítja a nemzeti együttest, a magyar válogatott megmérkőzött Új-Zélanddal (2–0-s győzelem a Megyeri úton) és Angliával (3–1-es vereség Manchesterben), szerda óta pedig már a szakember számára is bizonyos, hogy a spanyol Villarreal elleni összecsapás a szervezés körüli bizonytalanságok miatt elmarad. Ideális helyzetről ebben az esetben még akkor sem beszélhetünk, ha tudjuk, augusztus 12-e nem FIFA-játéknap, azaz Bozsik Péter csakis a magyar bajnokságban szereplő jelöltjeit vehette volna figyelembe.
Bozsik Péter kiszolgáltatott helyzetbe került, a norvégok elleni Eb-selejtezô elôtt csupán három alkalommal láthatja játszani a válogatottat
Bozsik Péter kiszolgáltatott helyzetbe került, a norvégok elleni Eb-selejtezô elôtt csupán három alkalommal láthatja játszani a válogatottat
M. Németh Péter
Bozsik Péter kiszolgáltatott helyzetbe került, a norvégok elleni Eb-selejtezô elôtt csupán három alkalommal láthatja játszani a válogatottat
Bozsik Péter kiszolgáltatott helyzetbe került, a norvégok elleni Eb-selejtezô elôtt csupán három alkalommal láthatja játszani a válogatottat
Bozsik Péter kiszolgáltatott helyzetbe került, a norvégok elleni Eb-selejtezô elôtt csupán három alkalommal láthatja játszani a válogatottat
M. Németh Péter
Bozsik Péter kiszolgáltatott helyzetbe került, a norvégok elleni Eb-selejtezô elôtt csupán három alkalommal láthatja játszani a válogatottat
– Nagyon kevés meccset játszottunk eddig, éppen ezért minden nemzetközi találkozónak örül az ember – mondta Bozsik Péter. – Ebből kiindulva szívesen vettem volna a Villarreal elleni kilencven percet, azonban az is igaz, hogy a meccs elmaradása nem tragédia, szakmailag nagy fennakadást nem okoz. Azt ugyanis látni kell, hogy az a rövid passzos futball, amit a spanyol együttes játszik, egyik selejtezőbeli ellenfelünkre sem jellemző, ráadásul mivel tizenkettedike nem FIFA-játéknap, nem tudtunk volna abban az összeállításban szerepelni, mint Norvégia ellen szeptember másodikán.

– A Villarreal helyett valamelyik magyar csapattal játszik tesztmérkőzést a válogatott jövő héten szombaton?
– Nem lesz mérkőzés. Az eredeti elképzelések szerint a keret tizedikén, csütörtökön találkozott volna, azonban a megváltozott helyzetben csak tizennegyedikén, hétfőn jövünk össze, és a tatai edzőtáborban gyakorolunk. Másnap autóbusszal utazunk Ausztriába, és este a mérkőzés időpontjában már a grazi stadionban edzünk. A meccset úgy kell megvívnunk, hogy a mutatott játék biztató legyen a norvégok elleni selejtező előtt. Szóval, sikeréhes játékosok kellenek most is.

– A helyszínen tekintette meg a ZTE–MTK összecsapást: mi alapján választja ki, hogy egy hétvégén melyik párharcot nézi meg?
– A válogatottnál számításba vett labdarúgók zöme külföldön szerepel, az itthoni csapatok közül pedig a Zalaegerszeg és a Debrecen adja a legtöbb kerettagot. Természetes, hogy ezeket a gárdákat megkülönböztetett figyelemmel kísérem, de nem kizárólag rájuk vagyok kíváncsi. Kollégámmal, Détári Lajossal igyekszünk a lehető legtöbb meccset megtekinteni, és bár együtt is előfordulunk egy-egy stadionban, rendszerint elosztjuk egymás között a találkozókat.


Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

----
Meccsmérleg:
2005–20060–2
Háromszáz vendégszurkoló érkezik

A REAC minden játékosa és a vezetők is belépőjegyet vásárolnak majd a Ferencváros NB II-es idénynyitójára, így vállalva szolidaritást a bajba került zöld-fehér klubbal. Legalább háromszáz diósgyőri szurkoló teszi tiszteletét Rákospalotán. A DVTK egyik tulajdonosa, Hubicsák Ferenc úgy határozott, hogy saját rendezőgárda megy a Budapestre indulókkal, akik aztán természetesen vissza is kísérik a drukkereket. Mivel Újpest közel van Rákospalotához, és a lilák szombaton nem játszanak, vélhetően nem árt odafigyelniük a rendezőknek és rendőröknek.

Ezt várja a kapitány

Az első fordulóban a Hungária körúton 4–0-s, kiütéses vereséget szenvedett a rákospalotai gárda, ugyanakkor az Újpestet 1–0-ra legyőzte a Diósgyőr.
„Kapitányi szemmel nézve elsősorban Polonkai Attila játékára vagyok kíváncsi. A hazaiak középpályása tavaly jó szezont zárt, nemcsak a mezőnyben futballozott jól, de a kapura is veszélyes tudott lenni. Kíváncsian várom, miként teljesít majd ebben a bajnoki évben, remélem, töretlen marad a fejlődése.”

----
Meccsmérleg:
1999–20003–0
1998–19990–0
1997–19981–2
1996–19970–0
1995–19962–2
Próbajátékosok dömpingje

A héten több külföldi vendégjátékost teszteltek a Vasasnál, volt köztük lengyel, cseh, horvát és román futballista is, a jövő héten pedig két argentin érkezik Angyalföldre. A szakmai stáb a bajnoki szünetben dönt majd a sorsukról. Gergely Károly, a váciak vezetőedzője nem számíthat Palásthy Norbert játékára, a csatár fertőzésen esett át, valamint Nikischer Györgyre, aki az U16-os válogatott tagjaként a ráckevei tornán vesz részt. Fedor Norbert játékengedélye még mindig nem érkezett meg Szlovákiából, így ő sem ülhet le a kispadra.

Ezt várja a kapitány

A Vasas meglepetésszerű kaposvári győzelmét követően hazai pályán is megszerezheti a pontokat a másodosztályból felkerülő Vác ellen.
„A futball szeszélyének köszönhetően a Vasas megtarthatta élvonalbeli tagságát, mi több, bravúros győzelemmel rajtolt a bajnokságban. A hazai együttesből a tavalyi évben több futballistát is „kóstolgattunk”, hiszen Zováth János, Bárányos Zsolt és Tóth András is tagja volt a bő keretnek, közülük utóbbira ebben az esztendőben is vezérszerep vár Angyalföldön.”

----
Meccsmérleg:
2005–20061–1
2004–20052–1
2003–20045–0
2002–20030–2
2002–20032–0
Edzőből játékosmegfigyelő

Vass László helyett Gendúr László segíti a jövőben Selymes Tibor edző munkáját Sopronban. A korábbi edző, illetve az elmúlt hetekben pályaedzői minőségben dolgozó Vass László más megbízatást kapott, a jövőben a csapat játékosmegfigyelőjeként dolgozik. A hétfői fehérvári bajnoki mérkőzésen Farkas Balázs sípcsontjánál mélyen felszakadt a bőr, amit össze kellett varrni, Nagy Dániel pedig combizomhúzódást szenvedett, így egyikőjükre sem számíthat Csertői Aurél vezetőedző.

Ezt várja a kapitány

A Fehérvár soproni vendégjátékának az adja meg a rangját, hogy Csertői Aurél csapata a honi gárdák közül egyedül maradt versenyben a nemzetközi porondon.
„Érdekes szezont zárt a Sopron, elég csak arra gondolni, hogy a kispadon egymást váltották a trénerek... A Fehérvárra a stabilitás volt jellemző, értem ezalatt a csapat futballját és a klub vezetését is. Az elmúlt hetek eseményeit figyelve, ez a stabilitás most gyengülni látszik.”

----
Meccsmérleg:
2005–20060–1
1999–20002–2
1991–19923–0
1990–19911–0
1989–19901–0
Grillcsirke és ajándéktárgyak

Az előző évadban már bevált ötletet az idén is folytatják a pécsi pályán, az északi lelátó büféjénél roston sült húsokat, csevapcsicsát lehet majd kapni, ha netán valaki megéhezne. A stadion büféiben PMFC-ajándéktárgyakat (mezek, sálak, sapkák, labdák, zászlók) árusítanak. Megeshet, hogy Sisa Tibor vezetőedző már a második fordulóban három helyen változtatni kényszerül a Sopron elleni győztes kezdőcsapatán, ugyanis a Tatabánya keretében Filó Tamás és Dorge Kouemaha, valamint Jan Necas is kisebb sérüléssel bajlódik.

Ezt várja a kapitány

A tavaly remeklő Tatabánya ebben az esztendőben is kellemes meglepetést okozhat szurkolóinak.
„Úgy tudom, Tatabányán szerény büdzséből gazdálkodnak a vezetők, mégis hihetetlenül jól szerepelt a Sisa Tibor által irányított »Bányász«. A Sopron ellen magabiztosan tartotta otthon a pontokat a Tatabánya, s valami azt súgja nekem, a gárda ebben az esztendőben megismétli a tavalyi sikereket.”

----
Meccsmérleg:
2005–20060–2
2004–20051–1
1987–19885–1
1980–19812–1
1977–19785–0
Csepeli premier

Bár a Budapest Honvéd vezetősége nevezte Hercegfalvi Zoltánt a Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésre, a játékos csak abban az esetben léphet pályára, ha a találkozó kezdetéig megérkezik a játékengedélye Csehországból. Ez lesz egyébként a piros-fehér-fekete csapat első csepeli bajnokija. Mindössze egy poszton változtat a Vasas ellen vesztes kezdőcsapatán Prukner László, a Rákóczi vezetőedzője, aki változatlanul nem számíthat a nyáron Eszékről érkezett Radics Zsoltra, mert a labdarúgó játékengedélye még nem jött meg.

Ezt várja a kapitány

A Honvéd és a Kaposvár is vereséggel kezdte az őszi idényt, szombaton Csepelen lesz mód a javításra.
„George Hemingwaynek köszönhetően nagy esélyt kapott a Honvéd, és ha Aldo Dolcetti ugyanolyan következetes lesz, mint volt az elmúlt bajnoki évben, akkor a kispestiek jelentős szerepet játszhatnak a bajnokságban.”

---- Meccsmérleg:
A két csapat még nem találkozott egymással.

Ötezer nézőt remélnek

Pakson várják már a drukkerek, hogy a megye első élvonalbeli futballcsapata végre hazai pályán játsszon. Az előzetes igény alapján mintegy ötezer szurkoló keresi fel a felújított PSE-pályát. A paksi vezetők kérik a szurkolókat, hogy lehetőleg autó nélkül érkezzenek, mert szeretnék elkerülni, hogy dugó alakuljon ki a sporttelep környékén. Gondban van Supka Attila, a DVSC vezetőedzője: kétséges ugyanis a hasfalát fájlaló Sándor Tamás szereplése, de nem számíthat a combját fájlaló Mészáros Norbertre, valamint Máté Péterre és Bojan Brnovicsra sem. Viszont játszhat a Ferencvárostól igazolt Leandro.

Ezt várja a kapitány

Nagy kérdés, az Újpest képes lesz-e feledtetni szurkolóival a diósgyőri fiaskót.
„A lilák bennragadtak a bajnoki rajton, de nemcsak ezért mondom, hogy a csapat zűrös időszakot tudhat maga mögött. Győrben a felkészülés közepén váratlanul váltottak edzőt, a csapat azonban győzelemmel kezdett, és várhatóan a Megyeri úton is jó meccset játszik majd a házigazdákkal.”

----
Meccsmérleg:
2005–20063–1
2004–20054–1
2003–20044–1
2002–20033–1
2002–20032–2
A legendára emlékeznek

A csapatok és a szurkolók Szusza Ferencre emlékeznek majd a találkozó előtt: a lila-fehérek korábbi legendás játékosa, aki edzőként dolgozott Győrben is, szerdán hunyt el. A Megyeri úti stadion névadójának emléke előtt együtt tisztelegnek a találkozó résztvevői, és éppen a szomorú apropó miatt rendezik ezt a meccset Rákospalota helyett Újpesten. Győri hír, hogy megérkezett Tokody Tibor játékengedélye Németországból, így az egykori újpesti csatárra is számíthat Pajkos János vezetőedző.

Ezt várja a kapitány

A BL selejtezőjében hatalmasat bukó Debrecenre az első osztály egyik újoncánál, Pakson sem vár gálameccs...
„Szinte biztos, hogy ott leszek ezen a meccsen. Lengyel Ferenc együttese idegenbeli sikerrel rajtolt, és várhatóan a bajnok dolgát is megnehezíti majd. A Rabotnicski elleni kupabúcsút követően a Loki válogatott kerettagjai a megszokott környezetben készülhettek. Klubedzőként egyébként én is jobban örültem annak, amikor magam rendezhettem a sorokat. Bízom abban, hogy a labdarúgók túlteszik magukat a kiesésen, és megfelelő állapotban várják majd a válogatott találkozókat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik