Szép álom, durva ébredés

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.09.07. 03:13
Címkék
Nem sikerült a bravúr: a magyar U21-es válogatott a moszkvai Európa-bajnoki selejtezőn vereséget szenvedett az oroszok hasonló korú együttesétől, így csoportjában a második helyen végzett, és elvesztette az esélyt arra, hogy tavasszal ott legyen a hollandiai kontinenstorna döntőjében…
Vadócz Krisztián igyekezett harcosan futballozni, de ez az oroszok ellen nagyon kevésnek bizonyult
Vadócz Krisztián igyekezett harcosan futballozni, de ez az oroszok ellen nagyon kevésnek bizonyult
Czagány Balázs
Vadócz Krisztián igyekezett harcosan futballozni, de ez az oroszok ellen nagyon kevésnek bizonyult
Vadócz Krisztián igyekezett harcosan futballozni, de ez az oroszok ellen nagyon kevésnek bizonyult
Vadócz Krisztián igyekezett harcosan futballozni, de ez az oroszok ellen nagyon kevésnek bizonyult
Czagány Balázs
Vadócz Krisztián igyekezett harcosan futballozni, de ez az oroszok ellen nagyon kevésnek bizonyult

Szerda kora délután még nem tartott ott a magyar U21-es válogatott, mint cirka egy évvel ezelőtt, novemberben, akkor ugyanis a sikeres selejtezőcsoportbéli szereplést követően már az Eb nyolcas döntőjébe kerülésért meccselhetett a címvédő Olaszországgal, ám „csak” pontot kellett szereznie Moszkvában, hogy készülhessen egy hasonló megméretésre. Egyfelől tehát azt is mondhattuk, hogy a Róth Antal által irányított együttesnek már egy esetleges döntetlen is újabb pótselejtezőt jelent, csakhogy azzal is tisztában kellett lenni: a Magyarországnál előkelőbben rangsorolt Oroszország otthonában iszonyúan nehéz lesz a nagyon fontos egy pontot megszerezni…

Az elutazás előtt még úgy tűnt, a magyar szakmai stáb a keretben lévő valamennyi labdarúgóval számolhat, azonban a Fehérvár védője, Horváth Gábor Moszkvában belázasodott, így ő végül még a kispadra sem ülhetett le. Róth Antal egyébként két helyen változtatott az augusztus 16-i, a Finnország elleni 5–0-s győzelemmel végződő selejtezőn pályára lépő kezdő tizenegyen: a védelem tengelyébe visszakerült a sérüléséből felépülő s immár az angol első ligás Readinget erősítő Máté Péter (Rodenbücher István maradt ki), a középpálya bal oldalán pedig a görög AEK Athén légiósa, Tőzsér Dániel kezdett Magasföldi József helyett.

Lendületesen kezdett a magyar U21-es válogatott, az első nagy gólszerzési lehetőség Priskin Tamás előtt adódott. Mindkét csapat a biztonságra ügyelt, így az első negyedórában amolyan türelemjátékot láthattak a nézők. Noha a magyar együttes számára már a gól nélküli döntetlen is kedvező eredménynek számított (volna…), több kedvező lehetőség adódott Priskin Tamásék előtt. Mindez bátorságot adott a futballistáknak, túlzottan kinyílt a védelem, és egy, az ellenfél térfelén elvégzett partdobást követően kontratámadásból a házigazda válogatott jutott előnyhöz.

A szünetben Róth Antal azt kérte a labdarúgóktól, ne kockáztassanak feleslegesen, legyenek türelmesek (az edző kérése indokolt volt, ugyanis a magyar csapat a hátrány ellenére nem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen, sőt…), azonban aki valaha is futballozott, tudja, amikor a játékosok azt érzik, hogy a velük szemben álló ellenfél verhető, a megengedettnél nagyobb kockázatot vállalnak. S merthogy a magyar fiatalok verhetőnek tartották riválisukat, túlzottan kinyíltak, ennek pedig újabb kapott gól lett az eredménye. A kétgólos előny birtokában az oroszok tudatosan átadták a kezdeményezés lehetőségét, s egy magyar védelmi hiba aztán végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését. Feczesin Róbert révén ugyan még sikerült a szépítés, azonban ez nem változtat azon, hogy egy álommal ismét szegényebbek lettünk, a magyar U21-es válogatott lemaradt a pótselejtezőről és ezzel együtt a hollandiai Európa-bajnoki döntőről. ---- 8. perc: Bori jobb oldalról küldött beadása után a labda Priskint találta középen üresen. A Watford légiósa hat méterről túl erősen fejelte a földre a labdát, így az a kapu fölé pattant...
14. perc: Priskin passza után Bori éles szögből, 13 méterről lőhetett, Homics biztosan fogta a kapu közepébe tartó labdát.
17. perc: A bal oldalon futott az orosz támadás, ketten vezették a labdát Pollákra, végül Gyenyiszov jobbal, nyolc méterről a vetődő Kovács mellett a jobb sarokba lőtt.
1–0
32. perc:
Bori adott középre jobbról, Feczesin egyből visszapasszolt az érkező Vadócz elé, a magyar csapat kapitányának 14 méterről leadott lövése után Homics csak üggyel-bajjal tudta megfogni a labdát a jobb sarok felé vetődve.
45. perc: Pavlenko balról küldött beadása Bazsenovot találta nagy helyzetben, a támadó azonban nem tudta átvenni a labdát, és a magyar védelem felszabadított.
54. perc: A nem sokkal korábban csereként beálló Torbinszkij ugratta ki Bazsenovot, aki tíz méterről, ballal a kiszolgáltatott Kovács mellett a kapu bal oldalába lőtte a labdát.
2–0
75. perc:
Jescsenko passzával ismét Bazsenov lépett ki a védők közül, és tíz méterről, jobbal, a bal sarokba lőtte a labdát.
3–0
84. perc:
Tisza középre ívelésére Feczesin érkezett a legjobb ütemben, és hét méterről, Homics mellett a bal felső sarokba fejelte a labdát.
3–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik