A boszniai játékot kell ismételni

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2006.10.06. 01:31
Címkék
A tatai edzőtáborban szigorúak a szabályok. Bozsik Péter szövetségi kapitány és Détári Lajos szövetségi edző nem kegyelmez: ha edzést vezényelnek, akkor a maximumot követelik a játékosoktól, ha délutáni alvásidő van, akkor elvárják, hogy minden labdarúgó magára zárja az ajtót. Tóth Balázs betartja a szakvezetők utasításait, ebéd után papucsában felcsoszog a szobába, és bedől az ágyba.

„Úgy estem be a válogatott edzőtáborába, mint egy álomkóros – mondta Tóth Balázs. – Az összetartást megelőzően mérkőzésünk volt: vasárnap délután négykor a Besiktas ellen játszottunk Kayseriben, és onnan egyenesen Isztambulba repültem. A fővárosban két-három órát pihentem egy szállodában, aztán hajnalban indultam haza. Mire Tatára értünk a csapattal, majd leragadt a szemem. Alig bírtam megvárni a késő este érkező Dárdai Pált és Molnár Balázst.”

Az elmúlt két napban Tóth Balázsnak volt lehetősége kipihenni az utazás fáradalmait – a 13-szoros válogatott játékos rendre az első, akinek este kialszik a fény a szobájában. Lehet, azért, mert ő igazán nyugodtan várja a mérkőzést, hiszen légiósként hétről hétre testközelből tapasztalja, mit tudnak a labdával a török játékosok.

Tóth Balázs (elöl) Michael Owennel elbírt, jöhetnek a törökök klasszisai
Tóth Balázs (elöl) Michael Owennel elbírt, jöhetnek a törökök klasszisai
Meggyesi Bálint
Tóth Balázs (elöl) Michael Owennel elbírt, jöhetnek a törökök klasszisai
„Felkészültem a törökökből – mondta az Erciyesspor középpályása. – Több kerettag ellen játszottam már a bajnoki meccseken, de ismerve őket, még engem is meglephetnek. Törökország válogatottja hullámzó teljesítményt nyújt mostanában, ezzel együtt azonban remek csapat, zseniális játékosokkal: technikásak, labdabiztosak, gyorsak.”

Tudja ezt Bozsik Péter is, aki egyébként látta a török válogatott utóbbi meccseit. De azért természetesen kikérte Tóth Balázs véleményét, hátha tud valami olyat mondani, ami elkerülte az ő figyelmét.

„Beszélgettünk a mesterrel, de inkább csak a játékosokról érdeklődött – mesélte a középpályás. – Rákérdezett, miket hallottam a török újoncokról. Nos, a fiatalok új színt vittek a csapat játékába, főleg a Galatasaray tizenkilenc éves labdarúgója, Arda Turan. Ő kivételes tehetség. Törökországban úgy beszélnek róla, mint Argentínában Lionel Messiről. Ami a taktikát illeti, e téren nem tudok újat mondani a kapitánynak, azt hiszem, nála jobban nem lehetek képben a török válogatottról. Persze hiába készülünk fel tökéletesen, nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Ám ha úgy játszunk, ahogyan Boszniában, fölboríthatjuk a papírformát!”

A zalaegerszegi Molnár Balázs talpcsonttörése miatt nem léphet pályára a Puskás Ferenc Stadionban, így elképzelhető, hogy Tóth Balázs sem korábbi szerepkörében futballozik majd.

„Nem tudom, ki helyettesíti majd Molnár Balázst, számomra azonban ez nem jelent változást. Az lesz a feladatom, mint mindig: labdaszerzés, és a labda a pontos megjátszása. Bár a gólokat elsősorban nem tőlem várják, ezúttal szívesen betalálnék az ellenfél kapujába. Mégiscsak Törökországban profiskodom, s egy szép gól nem tenne rosszat a karrieremnek...”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik