Megállította a Fradit a Dunaferr

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.10.19. 01:22
Címkék
Végig vezetve nyert, mégsem lehet azt mondani, hogy sétálva verte meg a Dunaferr egyik legveszélyesebb hazai vetélytársát, a Budapest Bank-FTC-t.
A fehér mezes Kirsner Erika három gólja is kevés volt a Ferencváros sikeréhez
A fehér mezes Kirsner Erika három gólja is kevés volt a Ferencváros sikeréhez
A fehér mezes Kirsner Erika három gólja is kevés volt a Ferencváros sikeréhez
A fehér mezes Kirsner Erika három gólja is kevés volt a Ferencváros sikeréhez
A fehér mezes Kirsner Erika három gólja is kevés volt a Ferencváros sikeréhez
A fehér mezes Kirsner Erika három gólja is kevés volt a Ferencváros sikeréhez

A forduló rangadóján nem számíthatott a Dunaferr a nyáron a Hypóból igazolt Paula Ungureanura, mert a kapusnak kiújult a térdsérülése, amelyet az orvosok szerint meg kell műteni. A hazaiaknál Balogh Barbara sem volt tökéletesen egészséges: bal kezének hüvelykujján vaskos kötés éktelenkedett, de a beállós kificamodott ujjal is vállalta a játékot. Az EHF-kupa-győztes FTC-ben mindenki egészséges volt.

A rangadó elején Mörtel Renáta pillanatok alatt megszórta a vendégeket, és főleg az ő találatainak köszönhette a Dunaferr, hogy a játékrész derekán már tetemes volt az előnye. A hazaiak nagyon agresszív védekezéssel akadályozták meg Zácsik Szandrát, Lucia Uhrakovát és Németh Helgát a helyzetek kialakításában és eredményes befejezésében. Szucsánszki Zita jól mozgatta a zöld-fehéreket, és amikor gyorsabb, látványosabb kézilabdát játszott a Ferencváros, akkor olvadt is az Újváros előnye. Ehhez Pastrovics Melinda védései is kellettek, mert ezek alapozták meg Tóth Tímeáék támadójátékát.

Kovács Péter edző időt kért, mert együttese halmozta a hibákat, és kesze-kusza támadásai, valamint felpuhult védekezése miatt egy gólra csökkent az előnye. A Ferencvárosnak új lendületet adott Tóth hatékony védekezése és Szucsánszki több látványos gólja. A legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták tartani a népligetiek Mörtelt, a mezőny legjobbját, aki főleg távoli átlövésekből volt eredményes, de ha kellett, társait is alázattal kiszolgálta. A frissebb, többet cserélő Dunaferr védekezésben rendre hibára kényszerítette az FTC-t, amelynél a második félidőben erőnléti gondok is mutatkoztak. Ez persze nem volt csoda, hiszen óriási terhelést kellett elviselnie az együttesnek az európai kupában és a bajnokságban.

A vendégek ziccereit sorra hárította Sirina, akinek szintén döntő érdemei voltak a Dunaferr győzelmében. Társai főleg lerohanásokból voltak eredményesek, és a siker másik záloga az volt, hogy Ferling Bernadett parádésan dirigálta a csapatot. Pigniczki Krisztina és Laluska Eszter kikapcsolta a játékból Tóthot és Uhrakovát. Ugyanakkor a másik oldalon Németh Helga is nehezen élt meg, bár a második játékrészben így is többször megcsillogtatta klaszszisát.

Németh András edző hevesen perlekedett a zsűrivel és a játékvezetőkkel, amikor – szerinte – az újvárosi Laluska a kiállítása idején a pályára lépett, és emiatt elmaradt a büntetés.

A végjátékot sem adta fel az FTC, mert észrevette, hogy Mörtel és társai már nem diktálnak észvesztő iramot. Ugyanakkor a Dunaferr győzelmét már az sem veszélyeztette, hogy néhányszor könnyelműsködött. A találkozó után Maglódi Lajos, az FTC elnöke bejelentette, a csapat vezetői gondolkodnak azon, hogy megóvják a találkozót, mivel a kiállított Laluska belépett a pályára, és emiatt még egy játékost ki kellett volna állítani a Dunaferrből. Az óváshoz bizonyítékként videofelvételt kell mellékelni.

MESTERMÉRLEG

A rangadókat többnyire a kiemelkedő egyéniségek teljesítménye dönti el. Ezúttal Mörtel és Sirina játéka volt szenzációs.
(Kovács Péter a Dunaferr vezetőedzője)

A Dunaferr minden szempontból jobb volt, ezért megérdemelten nyert. Csapatomban olyan szélsőségek tapasztalhatók, amelyekkel nem tudunk mit kezdeni. (Németh András az FTC vezetőedzője)

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik