Halmosi Péter ma debütálhat

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2007.01.13. 01:21
Címkék
Hivatalosan is bemutatták a sajtó képviselőinek a Championshipben érdekelt Plymouth Argyle új igazolásait, a Queen Park Rangerstől megszerzett támadót, Kevin Gallent, valamint a DVSC-TEVA-tól, illetve a Ferencvárostól kölcsönvett Halmosi Pétert és Tímár Krisztiánt – előbbi két játékos a szombati, Norwich elleni idegenbeli fellépésen bemutatkozhat új klubjában.
Mosolygós magyarok ? kézben az új szerelés
Mosolygós magyarok ? kézben az új szerelés
Mosolygós magyarok ? kézben az új szerelés
Mosolygós magyarok ? kézben az új szerelés
Mosolygós magyarok ? kézben az új szerelés
Mosolygós magyarok ? kézben az új szerelés

„Sajnos Krisztián az éjszaka folyamán belázasodott, így nem utazhat velünk Norwichba – mondta a Plymouth harmadik magyarja, Buzsáky Ákos. – A Norwich költségvetése meghaladja a Plymouthét, patinás klub, két éve még a Premier League-ben szerepelt. A hazai környezet a rivális, a pillanatnyi forma viszont a Plymouth mellett szól, a győzelmi reményeink tehát cseppet sem alaptalanok. Ha semmi sem jön közbe, a legerősebb csapatunkkal állunk majd ki a »kanárik« ellen. Hogy ebben helyet kaphat-e Péter? Meggyőződésem, hogy igen.”

Lényeges apróság, hogy a „zarándokok” 24 éves irányítójához hasonlóan vélekedik a gárda menedzsere, Ian Holloway is.

„Péter nagyszerű játékos, úgy vélem, magasabb szinten is megállná a helyét – nyilatkozta elismerően a Plymouth Herald hasábjain a szakvezető. – Nagyon várom, hogy a helyi publikum megismerje, hogy lássa, mire képes. Ami Krisztiánt illeti, két napig gyakorolt velünk, de ennyi idő is elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy szerződést ajánljunk neki. Győztes típus, megalkuvást nem ismerő, kemény, erős fizikumú védő, nagyon jó a fejjátéka, ezáltal a szögleteknél, szabadrúgásoknál gólveszélyes is.”

Visszatérve Halmosi Péterre: amennyiben a menedzsment a nyártól végleg a csapat keretében akarja tudni a középpályást, 400 ezer fontot (mínusz kölcsönadási díj) kell átutalnia a debrecenieknek. A szigetország futballpiaci viszonyai közepette bagatellnek tűnő összeg átigazolási rekordot jelentene a Plymouth históriájában.

„Az utóbbi két napban a lehetséges szombati kezdőcsapatban kaptam helyet az edzéseken, legalábbis Ákos szerint az az együttes fut majd ki Norwichban a pályára, amelyikben én voltam a balszélső – hadarta a telefonba Halmosi Péter. – Bízom benne, hogy szóhoz jutok a mérkőzésen, akár kezdőként is, habár a menedzser annak tudatában dönt a bevetésemről, hogy Magyarországon csak a napokban ért véget a pihenő, és csak háromszor edzettem a DVSC-vel. Ahogy minden mérkőzésen, szombaton is nyerni akarok, függetlenül attól, hogy meglehetősen keveset tudok az ellenfélről. Ha kezdőként, ha csereként jutok szóhoz, megteszem, ami tőlem telik.”

Mindamellett az előbbi mondatban megfogalmazottak csak abban az esetben válnak aktuálissá, ha az MLSZ időben kiadja a 12-szeres válogatott szélső játékengedélyét – ez péntek délután kilátástalannak tűnt...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik