Magas osztályzatok, magas vételár

Á. L.Á. L.
Vágólapra másolva!
2007.03.25. 00:08
Címkék

Szokatlan utat választott a jövő évi keret kialakítását célzó, zavartalan vezetői beszélgetések megteremtéséhez Ian Holloway. Az angol másodosztály 13. helyén álló Plymouth Argyle menedzsere az Eb-selejezők miatti bajnoki szünet alatt háromnapos spanyolországi kiruccanást írt elő a Buzsáky Ákost, Halmosi Pétert és Tímár Krisztiánt is foglalkoztató csapatnak.

A becenevük szerint is „zarándok” dél-angliaiak magyar légiósai közül Tímár Krisztián és Halmosi Péter kölcsönben szerepel a zöld-fehéreknél, és eddigi teljesítményük alapján az albioni vendégjáték időtartama alighanem jelentősen kitolódik. A DVSC-TEVA-tól kikért Halmosi Péter ez esetben klubrekordot jelentő 400 ezer fontért (145 millió forintért) kerülne végleg a még rájátszást érő hatodik helyen álló West Bromwichtól tucatnyi ponttal elmaradó Plymouth kötelékébe.

„Május hatodikán befejeződik a bajnokság, azaz egy-két héten belül vélhetően eldől, hogy a Plymouth futballistái maradunk-e – fogalmazott óvatosan Halmosi Péter. – Ha csak rajtam múlna, maradnék, mert Angliában különleges státust, megtiszteltetést jelent labdarúgónak lenni. Amióta itt vagyunk, a kupameccsekkel együtt tizenöt fellépése volt a csapatnak, ebből csupán három találkozón nem játszottam, legutóbb, a Crystal Palace ellen a rotáció miatt maradtunk ki a keretből, szóval bízom benne, hogy az ősszel is ebben a csapatban szerepelhetek. A két utolsó meccsemen én kaptam a lapoktól a legmagasabb osztályzatot a Plymouthból, ami előjelnek feltétlenül kedvező, bár a legkevésbé sem ezért akarnak majd leigazolni, ha egyáltalán... Sérülés után érkeztem Angliába, kellett néhány hét, hogy erőnlétileg öszszeszedjem magam, ráérezzek az erre a bajnokságra jellemző játék ritmusára. Ha bírod erővel, és technikailag képzettebb vagy, mint a liga átlagjátékosa, kitűnhetsz a tömegből – úgy érzem, most jutottam el erre a pontra.”

Halmosi Péter szerint éppen a csapatok zömének kiszámíthatatlansága miatt felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy – a 12 pontos hátrány dacára – a Plymouth nem lesz érdekelt a Premiershipért folyó rájátszásban.

„Nyolc meccsünk van még hátra, ha hatszor nyerünk, a másik két találkozón pedig egy-egy pontot szerzünk, alighanem megcsípjük az ebből a szempontból aranyat érő hatodik helyet. Hogy a jövőre vonatkozóan mit tanácsolnék a menedzsernek, hogy szerintem melyik csapatrészre férne rá az erősítés? Tímár Krisztiánnal is beszélgettünk már erről, és abban maradtunk, hogy csatárfronton ránk férne a frissítés. A házi gólkirályunk tizenegyszer volt eredményes a bajnokságban, de ha megsérül, nincs, aki pótolja, mellesleg harmincöt éves, a másik kezdő támadónk pedig harminckettő. Jó az öreg a háznál – de nekem a fiatalabbakkal sem lenne bajom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik