Szívós bajor buldogok

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.04. 23:29
Címkék
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első összecsapásai közül kedden két mérkőzést rendeztek, a legnagyobb érdeklődéssel várt mékőzés a Milan–Bayern München szupermeccs volt. Nem is kellett csalatkozni. Visszavágó jövő héten szerdán.

Bosszút esküdtek a bajorok – közben pedig a körmüket rágták aggodalmukban.

Hogy miért?

Mert a Bajnokok Ligája előző kiírásában a Bayern és a Milan csapata a sorozat nyolcaddöntőjében került össze, és 5–2-es összesítéssel a milánóiak léptek tovább. A müncheniek tehát revánsra készültek, bár tudták: jobb félni, mint megijedni, az idegenbeli döntetlen győzelemmel érhet fel.

A német sajtó a találkozó beharangozójakor azonban hangoztatta: a Bayernnek akkor van esélye, ha nem ijed meg.

Tény, hogy tavaly Martín Demichelis kudarcot vallott, mert képtelen volt a 4–1-es olasz győzelemmel végződő visszavágón a brazil Kakát tartani. Kedden este két őrző jutott a középpályásnak: Owen Hargreaves és az eltiltott Mark van Bommel helyén szereplő Andreas Ottl is feladatul kapta Kaká felügyeletét. És ha már a mutogatós, illetve nem éppen sportszerű hollandnál tartunk, vele együtt a csúfos doppingügy miatt eltiltott nagy öreg, Oliver Kahn sem játszhatott (a Bayern vezetői ezért UEFA-összeesküvést emlegetnek), bár a kapust helyettesítő 22 éves Michael Rensing jó kabala is lehetett volna, hiszen a tavalyi nyolcaddöntő első mérkőzésén ő védett, és a bajorok nem kaptak ki – az 1–1es döntetlennel valószínűleg most is kiegyeztek volna.

Megfogadván a tanácsokat, nem teli alsóneművel léptek pályára a müncheniek, és bár a hazaiak többet birtokolták a labdát, a kezdeti olasz rohamokat a vendégek átvészelték: egy szögletet követően Michael Rensingnek bravúrral kellett hárítania. A bajorok csak távoli lövésekkel próbálkoztak, a hazaiak többet veszélyeztettek, az első félidőben még egy alkalommal próbára tették a bajorok ifjú kapusát, aki Alberto Gilardino fejesénél újfent góltól mentette meg csapatát. Ám a hősből gyorsan antihős lett: alig valamivel az akció után Andrea Pirlo ívelt fejesét elnézte – talán ha jobban nyújtózik, elüthette volna a léc alá tartó labdát.

Hátránya tudatában nehezen változtatott játékán a Bayern: a müncheniek a támadásaikat körülményesen építgették, védőiket pedig többször versenyfutásra kényszerítették a hazaiak. Ha azt írnánk, hogy csupán altattak a németek, igazunk is lehet: a Milan játékosai öreguras tempóra váltottak, és ezért aztán bűnhődniük kellett, szinte a semmiből egyenlítettek a vendégek. De ezzel még nem volt vége! Bár a rettegett Kakát addig nem hagyták a vendégek villogni, a brazil mégis összehozott egy tizenegyest (azért lehetett vitatkozni az ítéleten...), és higgadtan értékesítette is.

No, de milyenek a németek: a Bayern ismét egyenlített, és mondani sem kell, hogy a Milan otthonában lőtt két gól milyen sokat ér majd az egy hét múlva sorra kerülő visszavágón.

Az lesz csak igazán izgalmas csata!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik