Nem ujjgyakorlat

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.04.10. 23:38
Címkék
Hiányzott a férfiválogatott két erdélyi mérkőzéséről Fazekas Nándor. A német Gummersbach kapusa igazoltan volt távol, hiszen a bal kezén két ujja is eltört, e cikk megjelenésének napján dől el, hogy szükség van-e műtétre. Így a Fazekas család Németországban töltötte a húsvéti ünnepeket egy régi kedves ismerős társaságában.

Túl vannak már a locsoláson? – kérdeztük húsvéthétfőn, nem sokkal reggel kilenc óra után Fazekas Nándortól.

Ezzel kezdtük a napot, hiszen a gyerekeknek nagyon fontos az ünnep minden pillanata. Meglátogattak minket Éles Józsiék, úgyhogy nem unatkozunk. Tegnap elmentünk Köln mellé egy szórakoztatócentrumba, s a kicsik nagyon élvezték a vidámpark minden játékát, számukra ez volt a legnagyobb ajándék.

Gondolom, azért a két egykori veszprémi csapattárs is kipróbált néhány szerkentyűt.

Főleg Józsi, én ugyanis kicsit tartok a veszélyesebb játékoktól.

Miben különbözik a németországi húsvét a hazaitól?

Itt is főznek sonkát és tojást, talán egyedül a locsolkodás hiányzik. Erről a helyiek még nem is hallottak.

Az ünnep után jönnek újra a dolgos hétköznapok, a Gummersbachnál egyelőre ön nélkül.

Remélem, hamarosan én is újra ott lehetek a csapatban. Kedden megyek kivizsgálásra, megnézik, hogy gyógyulnak a jelenleg begipszelt ujjaim. Ha minden rendben van, hamarosan beállhatok a kapuba, ha nem, akkor sajnos műtét vár rám.

Hogyan sérült meg?

Már több mint egy hónapja kínlódtam a mutatóujjammal, miután elvitte egy lövés. Bedagadt, bekékült, de emiatt nem akartam meccseket kihagyni, így bekötöttem, és beálltam a kapuba. A meccseken nem is éreztem, utánuk viszont általában nagyon fájt. Aztán egy edzésen a középső ujjam is megreccsent egy lövés után, s az orvosnál kiderült, hogy mindkettő eltörött. Bosszantó volt, főként mert lemaradtam a világbajnokság utáni első válogatott programról is. Sebaj, ha minden jól megy, csütörtökön már ott leszek a Lübbecke elleni meccsen.

Már melyik héten?

Most csütörtökön! Ugyanis nagyon bízom benne, hogy engednek védeni az orvosok. Nagyon kemény időszak vár ránk a Bundesligában, továbbra is minden pontnak hatalmas a jelentősége.

Jelenleg a negyedik helyen állnak. Elégedettek ezzel a vezetők?

A cél, hogy az ősszel a Bajnokok Ligájában szerepelhessünk, s mivel a jelenlegi sorozatban két német csapat jutott a döntőbe, így ez a pozíció BLindulást ér. Nagyon sűrű a mezőny, hiszen kis szerencsével akár másodikak is lehetünk, de visszacsúszhatunk a hatodik helyre is. Fontos lesz a Kronau/Östringen és a Göppingen elleni idegenbeli meccs, illetve a Lemgo elleni hazai rangadó. Ezen a három meccsen legalább négy pontot kell szereznünk, és akkor kezünkben a negyedik hely.

Előkelőbb pozícióra nem gondolnak?

Gondolunk, de nem vagyunk könnyű helyzetben. Minden más lenne, ha a francia válogatott klasszis, Danielle Narcisse nem lenne sérült. Rá azonban leghamarabb május elején számíthatunk.

Sérülése miatt lemaradt a magyar válogatott erdélyi túrájáról. Mit hallott a két, románok elleni találkozóról? Még a székelyudvarhelyi meccs után beszéltem Nagy Lacival, s hallottam, hogy Segesváron is kikaptunk. Biztos fantasztikus volt a hangulat Ilyés Feri szülővárosában, Székelyudvarhelyen is, sajnálom, hogy nem lehettem ott. De a litvánok elleni, júniusi Európa-bajnoki selejtezőt már nem szeretném kihagyni.

Biztos, hogy addig felépül?

Még majdnem két hónap van a párharcig, ha műtétre lesz szükség, akkor is rendbe jönnek az ujjaim. A selejtező sorsolásakor volt egy kis szerencsénk, hiszen kaphattunk volna sokkal erősebb ellenfelet is. Persze nem becsüljük le a litvánokat, de ki kell vernünk őket, hiszen el kell jutnunk a pekingi olimpiára, oda pedig a norvégiai kontinensbajnokságon keresztül vezet az út. Onnan is csak a kvalifikációs tornára juthatunk el.

Hosszú és fáradságos út előtt áll a válogatott.

Tudjuk, de hosszú lesz a kínai fővárosig tartó repülőút is, amelyről a világért sem maradnánk le. Németországban remek meccsen győztük le a későbbi vébébronzérmes dánokat, de a többi riválissal is felvettük a versenyt, csak éppen a döntő pillanatokban nem tudtunk eléggé koncentrálni, s egy apróságon elbuktunk. Az a célunk, hogy a magyar válogatott tartósan ott legyen a világ közvetlen elitjében, ehhez azonban el kell jutnunk Pekingbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik