Nem a Fradi az esélyes

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.04.15. 00:19
Címkék
A női KEK-sorozat első számú favoritja vár a Budapest BankFTC csapatára szombat délután, az elődöntő első meccsén. Az Oltchim Valcea gyakorlatilag megegyezik a román válogatottal, kispadján a szövetségi kapitány, Gheorghe Tadici ül.

A zöld-fehérek riválisa eddig el lenállhatatlanul menetelt a szezonban, százszázalékos teljesítménnyel vezeti a román bajnokságot, a KEK-ben is csak egyszer kapott ki, a negyeddöntő első meccsén a horvát Podravka Koprivnica otthonában. A románok azonban alaposan visszavágtak a kaproncai 32–27-es vereségért, hazai környezetben már a félidőben 21–8-ra vezettek, s végül 34–21re nyertek. Még januárban a Cornexi is beleszaladt a ˝valceai késbe”: a fehérvári 25–25 után Romániában 40–23-ra kaptak ki Vura József tanítványai. A Fradi is szerette volna a döntőig halogatni a találkozást, ám a sors másként hozta.

„Már csütörtökön elindultunk, Déván töltöttük az éjszakát, a mérkőzés előtti napon érkeztünk meg Valceába – mondta Németh

András, a Fradi edzője. – Nem sikerült friss felvételt szerezni ellenfelünkről, így a Cornexitől kapott videók segítségével készültünk fel az elődöntőre. A héten mindent megtettünk, hogy a Magyar Kupa négyes döntője után felfrissüljön a csapat, de az egész szezon nagyon fárasztó volt, vasárnap a Győr ellen játszottuk az ötvenedik tétmeccsünket. A Valcea kiemelkedő képességű, bizonyítja ezt eddigi eredménysora, az, ahogy kiverte a Kaproncát. Nyáron, Sepsiszentgyörgyön játszottunk ellene egy felkészülési mecscset, akkor 39–26-ra kikaptunk. Rajtunk nincs semmi teher, legjobb tudásunk szerint felkészültünk a párharcra, de lehet, hogy ez is csak a tisztes helytálláshoz lesz elegendő.”

Valceán hatalmas az érdeklődés, csütörtökön alig hat óra alatt elfogyott az áruba bocsátott háromezer jegy a Traianus császárról elnevezett csarnok pénztáránál. A hoppon maradt szurkolók egy része dühében a klub székhelyét vette ostrom alá. Gheorghe Tadici, az Oltchim és a román válogatott mestere ott volt a Syma-csarnokban az MKdöntőn, s hazatérve tovább szította az amúgy sem nyugodt kedélyeket. A jeles szakember ugyanis kijelentette: nem annyira a Fraditól, sokkal inkább annak szurkolóitól kell tartani, hiszen „agresszív, hangoskodó és rossz” emberek járnak a zöld-fehérek meccseire, a karhatalmiaknak pedig alaposan fel kell készülniük, ha kordában akarják tartani őket. Ami pedig a Fradit illeti, Tadici szerint egységes, jó csapatról van szó, ám a tréner kimondatlanul is egyértelmű továbbjutást vár övéitől. Akárcsak Steluta Luca. Az Oltchim és a román válogatott átlövője öt éve már elveszített egy KEK-döntőt, most azonban biztos benne, hogy senki és semmi nem állhat az útjukba.

„A Kapronca és a Cornexi elleni jó játékunkat kell megismételnünk, akkor nem lehet baj, tizenkét-tizenhárom góllal is legyőzhetjük a Ferencvárost, és megkönnyebbülten utazhatunk a visszavágóra – fogalmazott Luca a román sportnapilapban. – Biztos vagyok benne, hogy az eredménytől függetlenül pokoli hangulat vár ránk a magyar fővárosban.”

A lap beszámolt Németh András keddi tájékoztatójáról is. A „Ködben a Fradi” címet viselő írás lényege, hogy a csapat szétesése előtt KEK-győzelemmel szeretné megörvendeztetni szurkolóit, így az Oltchimnek nagyon kell figyelnie a szombati mérkőzésre!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik