Őrület, jöhet az ötödik?

SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYSIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 00:43
Címkék
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó bajnoki elődöntő negyedik találkozóján a Dunaferr hétméteresekkel szerezte meg a győzelmet, és összesítésben egyenlített. A vendégcsapat vezetői azonban nem nyugszanak bele a vereségbe, a szabályokra hivatkozva megóvták a találkozót.

A szerdai szegedi csatában mindkét gárdában megsérült néhány játékos, de a legtöbbjüket összedrótozták az orvosok szombatra. A kivétel Szasa Djukics volt, akinek eltörött a hüvelykujja.

„Ezzel nekem be is fejeződött az idény, mert bár nem kell megműteni a kezem, a gipszet csak három hét múlva veszik le rólam, addigra pedig be is fejeződnek a bajnoki éremcsaták” – mondta a szerb jobbátlövő, akinek szerződése jövő nyárig szól, vagyis július közepén újvárosi társaival kezdheti el a felkészülést a következő évadra. A Dunaferr vezetői nem erősítették meg, de a folyosói hírek szerint visszatér a Duna-partra Kiss Szilárd mester, aki korábban a Dunaferr női csapatának sikeredzője volt, jelenleg pedig Hódmezővásárhelyen dolgozik. A Dunaferrben vállalta ugyan a játékot a térdsérüléssel bajlódó Rosta Miklós, mégis Tóth József kezdett, aki szintén védőspecialista. A Szeged több eladott labdája ellenére rendre vezetett a csata elején, mert védekezése erőszakos és mozgékony volt, valamint Puljezevics Nenad is bemutatott néhány bravúrt. Milorad Krivokapicsot és Ilyés Ferencet megpróbálta szoros emberfogással semlegesíteni Zubay Szabolcs és Császár Gábor, de fáradozásuk szerény eredménnyel járt. Imre Vilmos 3–8-nál időt kért, majd Rosta jelentkezett játékra.

A megtorpanó szegedi támadásokat kihasználta a Dunaferr: főleg Iváncsik Tamás és Törő Szabolcs lerohanásai okoztak nagy zavart a Pick védelmében (8–8). Puljezevics teljesítményét az vetette vissza, hogy arcon találták, és alighanem még sokáig erősen fájt az orrcsontja. Mégsem kért cserét, hanem minden idegszálával igyekezett a játékra összpontosítani.

Szívósan küzdött a Dunaferr, de átlövői visszafogott játéka miatt csak futott az eredmény után. Nagy Kornél és Grebenár Gábor hibáit nem tudta korrigálni Peter Kukucka és Császár, ráadásul Zubayhoz el sem jutott a labda a beállósposztra. A Pick kettős emberhátrányban is állta a sarat, hibázásra késztette ellenfelét, majd gólt is lőtt (11–16). A nyitott védekezést választó hazaiak Danijel Andjelkovicsot és Krivokapicsot próbálták kikapcsolni a küzdelemből, de támadásban továbbra is a szélsők lerohanásában bízhattak. Törő szenzációsan kézilabdázott, de néhány bravúros védéssel sokat lendített csapatán Richard Stochl is (16–18). A másik oldalon Puljezevics is válogatott formában játszott, különösen Császár lövőrepertoárjából volt felkészült (16–21). Stochl, Iváncsik és Törő vezérletével harcolt, és felzárkózott a Dunaferr, igaz, ehhez kellettek a ziccereiket kihagyó szegediek is (20–21).

A rengeteg taktikai szabálytalansággal tarkított, heves küzdelem hajrájában két-három góllal vezetett a Pick, ám a Dunaferr, amelytől olykor Fortuna is elpártolt, óriási szívvel harcolt az egyenlítésért (28–29).

Egy perc volt hátra, és a fáradó Szeged hibáit igyekezett kihasználni a hazai csapat. Stochl helyére mezőnyjátékos állt be, és Iváncsik betalált (29–29). Már csak 14 másodperc maradt, támadott a Pick, de Mezei góljába belesípoltak, az időn túli szabaddobásból pedig nem talált be a Szeged.

Következtek a büntetők.

lt az állás (Iváncsik, Ilyés, Kukucka és Andjelkovics hibázott). Ezután első rontásig folytatták a büntetőpárbajt. Berta kihagyta, Nagy Kornél pedig belőtte a hetest (35–34), így összesítésben egyenlített (2–2) a Dunaferr. Szerdán Szegeden dől el (feltéve, ha elutasítják a szegediek óvását), hogy melyik gárda lesz a címvédő MKB Veszprém ellenfele a május 12-én kezdődő fináléban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik