Trónfosztás lesz vagy triplázás?

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.05.27. 00:45
Címkék
A női bajnokságban az utolsó találkozóra, a vasárnapi FTC–Győr rangadóra maradt a döntés, hogy az ETO sorozatban harmadszor is aranyérmes lesz-e, vagy a Fradi letaszítja a trónról, s megszerzi tizenegyedik aranyát.

A Népligetben aranyrangadón szerepelnek vasárnap a győriek, akiknek a statisztikák szerint is egyre jobban megy a játék a Budapest Bank-FTC ellen idegenben. Róth Kálmán 2003 februárja óta irányítja a csapatot, s már a bemutatkozása is fényesre sikerült: együttese győztesen térhetett haza a fővárosból (30–29). Ezt a bravúrt még háromszor (2003. október 22.: 25–23; 2004. május 11.: 25–23; 2004. május 25.: 27–23) ismételte meg az ETO. Ha ehhez hozzászámítjuk, hogy a Magyar Kupában tavaly márciusban Gödöllőn, az elődöntőben 30–27-re, majd legutóbb az idén áprilisban a Syma-csarnokban rendezett döntőben 35–28-ra legyőzték az FTC-t a győriek, érthető a győri optimizmus.

A másik oldal, hogy a bajnokság alapszakaszát az egyre jobban belelendülő, az NB I végjátékára nemzetközi szintű együttessé érő FTC nyerte meg, igaz, hogy az így szerzett egypontos előnyét már a rájátszás első fordulójában, a Cornexitől elszenvedett vereséggel elveszítette. Ráadásul ezután az Audi ETO Győrött 38–31-re megverte a fővárosiakat, vagyis a rájátszás második felét már kétpontos előnnyel kezdte.

Aztán újabb, nem várt fordulat következett: a győriek Fehérvárott 31–26-os vereséget szenvedtek, és elvesztették előnyüket. Így döntheti el az egyaránt tíz-tíz pontos, a BL-ben már biztosan induló két csapat egymás között a bajnoki arany sorsát. A Győrnek elegendő a döntetlen is.

A ferencvárosi lányok – akik közül az osztrák Hypóba igazoló Tóth Tímea és Kirsner Erika utoljára szerepel Fradi-mezben a legendás népligeti csarnokban – nyugodtan és bizakodva készültek. Hasonló hangulatban dirigálta az edzéseket Németh András edző, aki szintén az osztrák bajnok ajánlatát fogadta el a következő két évre, vagyis neki is búcsúmeccse lesz a vasárnapi.

Vanyus Attila, a győri klub elnöke az évad legfontosabb találkozója előtt arról beszélt, hogy az ETO székesfehérvári veresége (26–31) még akkor is lesújtó, ha a Dunaferr fölött aratott diadallal (30–22) megmaradt az esély a bajnoki címre. És nem következmények nélküli.

„Vasárnap pontot kell szerezniük a lányoknak, mert ha nem járnak sikerrel, az jelentős, többmilliós kollektív pénzbüntetést von maga után – mondta az elnök. – Remélem, a csapat és a szakmai stáb eleget tesz kötelezettségének.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik