Vass Ádám: Brescia

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.06.20. 00:08
Címkék
Amit sejteni lehetett, bekövetkezett: Vass Ádámot szerződtette az olasz második ligában játszó Brescia.

Lapunkban már megjelent, hogy Vass Ádám, a kétszeres magyar válogatott középpályás az angol Stoke Citytől az olasz másodosztályú Brescia együtteséhez szerződhet. Nos, kedden okafogyottá vált a feltételes mód használata, ugyanis a 18 éves játékos – ahogy megjósoltuk – a szigetországból olasz földre, Lombardia második legnagyobb városának csapatához igazolt négy plusz egy évre.

Vass Ádám 2004 óta volt tagja az angol Championshipben szereplő, a szezonban kilencedik helyen végző Stoke City keretének. Ám hiába mutatkozott be a fiatal tehetség a magyar felnőttválogatottban (Kanada és Ciprus ellen), a brit klub első csapatában egyetlen tétmérkőzésen sem kapott lehetőséget. Bár a vezetőség szerette volna, ha Vass Ádám június 30-án lejáró szerződését meghosszabbítja, a középpályás sokat hezitált, maradjon-e. A labdarúgó jól érezte magát a brit klubban, elégedett volt a körülményekkel, azonban rendszeres játéklehetőségre vágyott.

„Ádám nagyon sokat fejlődött Angliában, ezért köszönettel tartozunk a Stoke-nak – hangsúlyozta a labdarúgó menedzsere, Paunoch Péter. – De a játékos bemutatkozhatott a nagyválogatottban, így egyre nagyobb gonddá vált a rendszeres játéklehetőség hiánya. Az angolok lassan, folyamatosan építették volna be a csapatba, ami egy tizennyolcadik életévét betöltő ifjú futballista esetében teljesen érthető. Mi mégis a váltás mellett döntöttünk, hiszen az első és legfontosabb, hogy Ádám játsszon. Bár ezt nem lehet garantálni, remélem, minden lehetősége meglesz rá.”

A középpályás játékát az írországi U19-es Eb-selejtezők során több klub képviselője is nyomon követte. A megfigyelők nagyon jó véleménnyel voltak róla, nem véletlen, hogy a menedzser elmondása szerint a Real Madrid B-csapata, illetve a Valencia is az érdeklődők között volt.

„Sok ajánlat befutott, és nem tudtuk biztosan, elfogadjuk-e a Bresciáét – folytatta Paunoch Péter. – Az olaszok kiutazásunkkor éreztették a leginkább, hogy szükségük van a középpályásra. A klub ügyvezetője és tulajdonosa díszvacsorát tartott tiszteletünkre, majd az étkezés befejezésére már el is készült az Ádám nevével feliratozott mez…”

Úgy tetszik, jó helyre került Vass Ádám, de a fiatal játékos örömébe némi üröm is vegyül: szerződése megünneplése helyett a szóbeli érettségire kell készülnie.

„Szombaton egyszerre vizsgázom minden tárgyból – panaszkodott Vass Ádám, aztán persze boldogan beszélt klubcseréjéről. – Úgy éreztem, váltanom kell, hogy több játéklehetőséghez jussak. Persze nincs semmire garancia, de én mindent megteszek, hogy a kezdőcsapatban szerepeljek. A klubvezetők merész terveket szövögetnek: a feljutás a cél. Ha azt vesszük, hogy nincs már a Serie B-ben a Juventus, a Napoli és a Genoa, jók az esélyeink…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik