„Profin futballozik”

PÓSA ÁRPÁDPÓSA ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.06.29. 17:17
Címkék

Lisztes Krisztián csütörtökön már magára húzhatta a horvát Hajduk Split mezét, igaz, még csak egy előkészületi mérkőzésen, amelyet a dalmát együttes a németországi Marburgban a német ötödosztály válogatottja ellen játszott. A horvát csapat 4–1-re győzött, Lisztes Krisztián az első félidőben ott volt a pályán, és jól játszott a középpálya jobb oldalán. Csütörtökön sikerült telefonon beszélnünk Ivan Pudarral, a Hajduk vezetőedzőjével.

Eddig csak néhány edzésen és a meccsen láthatta Lisztes Krisztiánt: milyenek a benyomásai a játékosról?

Egyértelműen látszik, hogy hosszú volt a kényszerszünet, de az is, hogy Lisztes Krisztián igazi profi, és hamarosan a régi önmagát adja majd – mondta Ivan Pudar.

Hogyan fogadta őt a csapat?

Remekül. Akad, akit Krisztián még Németországból ismer, németül és angolul pedig mindenkivel meg tudja értetni magát. Csendes, barátságos ember, nem tudom elképzelni, hogy konfliktusba keveredne bárkivel is.

Miként teljesít a pályán?

Három-négy edzés alapján ezt még nem lehet megállapítani. Óvatosak, segítőkészek és maximálisan nyitottak vagyunk, mert éppen ilyen stílusú futballistára lenne szükségünk a középpályán. Az edzéseken már látszik, hogy a segítségével teljesen átszabhatjuk a csapat arculatát. Vele könynyebben elérhetjük, amit szeretnénk.

Például jobb eredményeket szeretnének, mint a hét végi kettő nullás vereség a szlovén bajnok Domzale otthonában…

Valóban. Igazából az a tervem, hogy a West Bromwich Albion elleni júliusi barátságos mérkőzésünkön a Hajduk már megmutassa az erejét.

Azon a meccsen játszhat majd Lisztes Krisztián is?

Még nem tudom megígérni. Lisztes Krisztián profi, remek játékos, ez minden mozdulatán látszik. Külön foglalkozásai is vannak, elsősorban az edzőteremben, hogy minél gyorsabban kiderüljön, miként bírja a maximális terhelést. Nagyon jó lenne szerződtetni, mert csak nyerhetnénk vele.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik