Ragaszkodnak az aranyéremhez

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.08.10. 23:50
Címkék
Szegeden sohasem felejtik el május 23-át, a 2007-es bajnoki döntő negyedik meccsének napját. A Pick 25–23-ra verte meg az ősi rivális veszprémieket, s megszerezte történetének második aranyérmét. Hetekig tartott az ünneplés, július 23. óta azonban újra a munkáé a főszerep a Tisza-partiaknál, keményen készülnek az új bajnokságra. Pontosabban, ahogy Milorad Krivokapics fogalmaz, a címvédésre.

Hiányoztak már a mérkőzések? – kérdeztük Milorad Krivokapicsot, a Pick-Szeged klasszis jobbátlövőjét, aki a hét végén csapatával Érsekújváron felkészülési tornán szerepel a besztercebányaiak, az osztrák Linz és a székelyudvarhelyiek ellen.Hiányoztak már a mérkőzések? – kérdeztük Milorad Krivokapicsot, a Pick-Szeged klasszis jobbátlövőjét, aki a hét végén csapatával Érsekújváron felkészülési tornán szerepel a besztercebányaiak, az osztrák Linz és a székelyudvarhelyiek ellen.

Egymás között játszottunk már edzéseken, de az azért más, úgyhogy várta a csapat a hétvégét. Ráhangolásnak jó ez a szlovákiai túra, hiszen nem a legerősebb csapatok ellen kell pályára lépnünk, de azért oda kell figyelni minden meccsre.

Sokat változott a nyáron a Pick-Szeged kerete, kulcsemberek távoztak, a helyükre külföldiek érkeztek. Megismerték már az új társakat?

Folyamatosan ismerkedünk, egyre inkább összeáll a társaság. Az új játékosok még nem mindig értik a magyar instrukciókat, de igyekszünk segíteni őket. Közülük mindenki beszél angolul, így megértjük egymást.

Ön szerint hogy jöttek ki a nagy jövés-menésből?

Úgy érzem, hogy erősödtünk.

Ezt nem csak a kötelező optimizmus mondatja önnel? Mégiscsak alapemberek távoztak, elég Ilyés Ferencet vagy a klub élő legendáját, Mezei Richárdot említeni.

Persze tudom, hogy ők menynyit jelentettek a csapatnak, ám úgy érzem, az új szerzeményekkel erősebb lett a kispadunk is. Most több a használható játékosunk, mint az előző bajnokságban, amikor egy-egy ember hiányát nagyon megéreztük.

Magasra tették maguknak a lécet.

Tisztában vagyok vele, hogy a címvédés nehezebb feladat lesz, mint az aranyérem megszerzése volt. De hozzászoktunk a sikerhez, s nem akarjuk lejjebb adni. A Magyar Kupában mindenképp javítanánk, kellemetlen volt, hogy legutóbb nélkülünk rendezték meg a négyes döntőt. Ez most nem fordulhat elő.

A Bajnokok Ligája-sorsolásra sem panaszkodhatnak, hiszen a bosnyák Sarajevo, a szlovén Velenje s a selejtezőből érkező ellenfél nem tűnik legyőzhetetlennek.

Ebben a kupában nincs könynyű csoport, ám valóban szerencsések voltunk.

Ezek szerint a kvartett első helye a cél?

A továbbjutás a fontos, de szeretnénk csoportelsők lenni, mert úgy talán kedvezőbb ellenfeleket kaphatunk a folytatásban.

Változik a BL lebonyolítási rendje, a tizenhat között újabb csoportkör vár a csapatokra. Ez kedvező a Szegednek?

Mi a csoportkör után az elmúlt években rendre borzasztóan nehéz ellenfelet kaptunk, úgyhogy bajunk nem lehet a változtatásból. Ráadásul ez a szisztéma a továbbjutó csapatoknak még legalább hat magas színvonalú mérkőzést garantál, ami mindenképpen pozitívum.

A második csoportkörből viszont már csak az elsők jutnak az elődöntőbe, azaz elképesztően nehéz továbblépni.

A német és a spanyol együttesek a legerősebbek, őket szeretné mindenki elkerülni, ami nem csoda, mert mindkét bajnokság roppant erős, náluk hatalmas tőke áll a kézilabda mögött. De ez az időszak még nagyon meszsze van, egyelőre legyünk túl a felkészülésen.

Sok mérkőzést játszanak a bajnoki rajtig?

Sok tornán veszünk részt, de nem feltétlenül a mennyiség számít. Többet ér három mérkőzés erős ellenfelekkel szemben, mint tíz olyan, amelyen könnyedén nyerni tudunk. Inkább a rangos tornákat választották vezetőink, mindenhol játszunk olyan ellenfelekkel, amelyek igazi kihívást jelentenek. Így legalább megtudjuk, hol is tartunk, miben kell még javulnunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik