Elhalasztott visszavágás

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.08.16. 23:38
Címkék
Alig néhány perc elteltével négy góllal vezettek a románok a mieink ellen a Pannonkupa első napján, ám a hajrában pontot mentett Németh András csapata.

Amikor legutóbb találkozott a két csapat, jóval nagyobb volt a tét, hiszen 2005. december 17-én Szentpéterváron a világbajnokság elődöntőjében játszott egymással Magyarország és Románia, s akkor keleti szomszédaink nyertek 26–24-re. Most itt volt a lehetőség a törlesztésre, bár jobb lenne élesben, majd a franciaországi világbajnokságon visszavágni a románoknak.

A pápai találkozó elején úgy tűnt, ezúttal is Gheorghe Tadici tanítványai örülhetnek, hiszen a rengeteget hibázó magyar lányok között száguldoztak vbezüstérmes kézilabdázói. Különösen a jobbkezesként jobbszélsőt játszó Ramona Maier volt elemében, a villámgyors Valcea-játékos rendre góllal fejezte be a román lerohanásokat, így belül a hatodik percen már 6–2-re vezettek a vendégek. A mieinknek semmi sem sikerült, ha gólt tudtak lőni, az ellenfél gyors középkezdése okozott zavart.

Nem véletlen, hogy Németh András időt kért, a szövetségi kapitány megpróbálta rendezni a sorokat. Hatottak az edzői intelmek, hiszen felzárkóztak a mieink, méghozzá úgy, hogy emberhátrányban lőttek két gólt. Maierrel azonban továbbra sem bírtak, még csak a 12. percben jártunk, amikor a román játékos már ötödik góljánál tartott.

Lassan összeállt válogatottunk játéka, amikor újabb váratlan szituációval találták szembe magukat a magyar játékosok, hiszen a 14. percben Tóth Tímeát másodszor is kiállították a játékvezetők. A Hypo NÖ légiósát így nem küldte vissza a kapitány, újabb átszervezés következhetett – védekezésben és támadásban egyaránt. Ám ez a váltás sem roppantotta meg a csapatot – hiába, teher alatt nő a pálma –, a félidő hajrájában Görbicz Anita találatával utolértük a világbajnoki ezüstérmest, fordítani azonban egyelőre nem sikerült. Egygólos román vezetéssel vonultak pihenőre a felek, ám a támadásban remeklő Balogh Beatrix hamar egyenlített. Az ebben a játékrészben a bal szélen „kísértő” Maier azonban még visszavette a vezetést övéinek. A 37. percben aztán, először a meccsen, a magyar csapatnál volt az előny, igaz, csak átmenetileg. Ettől kezdve váltott vezetéssel haladtak a csapatok, az vezetett, aki éppen kevesebbet hibázott. Merthogy a felkészülési időszaknak megfelelően mindkét oldalon benne volt a játékban a gyakori, kisebb-nagyobb technikai hiba. Izgalomban azonban nem volt hiány, s a két együttes gyakorolhatta a kiélezett végjátékot. Belül az utolsó percen, egygólos román vezetésnél Gheorghe Tadici kért időt. Hiába, mert a mieink kivédekeztek egy román támadást, s az ellenakcióból Szamoránsky Piroska egyenlített. A vendégek legjobbja, Maier még kiharcolt egy büntetőt, ám Simona Gogirla lövését Pálinger Katalin kivédte. Még egy rövid támadásra maradt idejük a magyar lányoknak, de végül maradt a döntetlen.

A visszavágást meghagytuk későbbre. Mondjuk a decemberi vb elődöntőjére…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik