Két helyen is elitmezőny

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.08.24. 09:40
Címkék
Egy héttel a női bajnokság rajtja előtt még egy nagy erőpróba vár a dobogóra pályázó öt magyar csapatra. Pénteken és szombaton két helyszínen, Debrecenben és Dunaújvárosban rendeznek nemzetközi felkészülési tornát, s a pályára lépő 12 együttes közül nyolc nyert már európai kupát.

Debrecenben az AVE Ásvány víz-kupán, illetve Dunaújvárosban a Kulcsár Anita-emléktornán is hat-hat csapat szerepel, s mindkét helyszínen sztárparádét láthatnak a nézők. A cívisvárosban Kelet-, illetve Közép-Európa négy bajnokcsapata, a román Oltchim Valcea, a szlovén Krim Ljubljana, a szlovák Michalovce, továbbá a cseh Slavia Praha mellett ott lesz a mezőnyben a román HCM Baia Mare és a házigazda DVSC-Aquaticum. A román szövetségi kapitány, Gheorghe Tadici által felkészített Valcea ebben az évben megnyerte a KEK-et, és a 2007–2008-as BL egyik esélyesének számít. Ugyancsak a legrangosabb sorozatban tör végső győzelemre Kindl Gabriella és Siti Eszter csapata, a Krim Ljubljana (legutóbb a negyeddöntőig jutott a szlovén együttes), azaz erős ellenfelekkel szemben tesztelheti magát a magyar bajnokságban dobogóra pályázó Loki.

„Felszabadult, jó játékot szeretnék látni, hiszen egy héttel a bajnoki rajt előtt már körvonalazódnia kell, mit várhatunk a csapattól élesben – fogalmazott

Skaliczki László, a házigazda debreceniek szakmai igazgatója. – Erős tornát szerettünk volna rendezni, ilyen ellenfelekkel szemben felmérhetjük, hol tartunk, mennyit ér az elvégzett munka. Ha pedig felszínre kerül néhány hiba, még van módunk javítani.”

Dunaújvárosban a Kulcsár Anita-emléktornán láthatják a nézők a magyar NB I legutóbbi idényének első négy helyezettjét, a mezőnyt a montenegrói Buducsnoszt Podgorica (ki ne emlékezne rá, hogy 2006-ban a győriek ellen nyerte meg a KEK fináléját) és az orosz Lada Togliatti teszi nemzetközivé. A Podgorica a szezonban egyszer még biztosan ellátogat Magyarországra, hiszen Maja Bulatovics sportigazgató csapata a Budapest Bank-FTC-vel szerepel egy csoportban a Bajnokok Ligájában. A Lada Togliatti is szinte „hazajár” Magyarországra (legutóbb az ETO-val találkozott a BL-ben), s bár az elmúlt időszakban a Zvezda Zvenyigorod több kulcsembert is elcsábított az autógyári városból, még mindig erős a Lada kerete.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik