Iskolajáték újoncokkal

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.09.03. 23:37
Címkék
Gólzáporos győzelmet aratott az újoncokat is felvonultató Győr a női NB I első fordulójában a frissen kinevezett edző, Konkoly Csaba irányításával.

A győri női csapatnál lezajlott edzőcsere előzményei és következményei ismertek. Róth Kálmán csaknem ötévi sikeres, eredményes munka után elköszönt az Audi ETO csapatától. Helyére négy nappal a bajnoki rajt előtt addigi segítőjét, a korábban a klubnál az ifjúsági csapattal, valamint az ifjúsági válogatottal is eredményesen dolgozó Konkoly Csabát nevezték ki, aki egy évre vállalta a vezetőedzői teendők ellátását. Az új szakmai főnök vasárnap mutatkozott be új munkakörében, és debütálása sikeres volt, hiszen a Kiskunhalas ellen 40–19-es győzelemre vezette csapatát.

A bajnoki rajton aratott diadal persze kötelező volt a szebb napokat látott Halassal szemben, de a csata elején azért akadt néhány döccenő az ETO játékában. Korábban megszoktuk, hogy a játékosok erőszakosan és hatékonyan védekeznek, most azonban az első félidő közepéig nehezen állt össze a győri védőfal, ráadásul a lelkes halasi védelemmel szemben támadásban sem remekeltek Konkoly edző játékosai. Aztán persze magára talált a hazai együttes, és a tíz gólig jutó Görbicz Anita vezérletével leiskolázta vetélytársát.

Falrengető taktikai újdonsággal, különleges meglepetéssel nem szolgált a Győr, ezt nem is várta senki Konkoly Csabától és a lányoktól. Az viszont feltűnt, hogy Görbicz csak a félidő derekán lépett először pályára, aminek az volt az oka, hogy az edző kipróbált néhány, Görbicz nélküli támadási és védekezési variációt, igyekezett lendületesebb csapatjátékra ösztökélni játékosait. Jó benyomást keltettek a fiatalok, Deáki Dóra, Szegedi Orsolya és Kovacsics Anikó igyekezett élni a mestertől kapott lehetőséggel.

A halasi támadóknak viszont meggyűlt a bajuk mind a győri védőfallal, mind a kapusokkal (Pálinger Katalin, Herr Orsolya), az említettek újra bizonyították, hogy nem véletlenül kulcsemberek a vb-bronzérmes válogatottban is. Kamatoztatta gyorsaságát mindkét szélső – Katarina Mraviková és Vérten Orsolya ötöt gólig jutott. Ugyanennyiszer talált be Tomori Zsuzsa, aki fokozatosan beilleszkedik a bajnoki arany visszaszerzésére és BLsikerekre törő együttesbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik