Az egekig magasztalják

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.09.06. 00:41
Címkék

Immár a többnyire kritikus né met újságírók is ódákat zengenek Hajnal Tamásról, az újonc Karlsruhe középpályásáról. Pedig többen furcsán néztek Lothar Matthäusra, amikor a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Sport Bild című lapban megjelenő állandó rovatában már hónapokkal ezelőtt az egekig magasztalta az irányítót, mondván: olyan, akár egy tündöklő gyémánt.

Nos, Lothar Matthäus kitűnő érzékkel ismerte fel a 15-szörös magyar válogatott tehetségét. Hajnal Tamás az előző idényben meghatározó tagja volt a másodosztályú Kaiserslauternnek, ma pedig ugyanezt elmondhatja magáról az élvonalbeli Karlsruhéban is. Négy forduló során három gólt szerzett, s hat pontot gyűjtött az újoncnak – a Kicker című német szaklap ezen teljesítménye kapcsán azt írta: elismerésre méltó.

Legutóbb, a bajnok Stuttgart elleni diadal után aztán a bíráló hangvételű Süddeutsche Zeitung már nem tudta megállni, hogy ne írjon elismerően a játékosról. A cikk szerzője Hajnal Tamást a korábbi sokszoros német válogatott labdarúgóhoz, Thomas Hässlerhez hasonlította, nem elsősorban termete, hanem játéktudása miatt.

„Már nem először hoznak öszszefüggésbe Thomas Hässlerrel – fogalmazott szerényen a mindig visszafogott Hajnal Tamás. – Persze hízelgő, ha csupa jót írnak az emberről, de nem szabad hagynom, hogy ez befolyásoljon. Tudom, minden labdarúgót érdekel a sajtó kritikája, ám játékommal kapcsolatban elsősorban az edzőm és csapattársaim véleményére hagyatkozom.”

Lassan azonban bele kell nyugodnia a légiósnak: az ősellenségnek tartott sváb gárda elleni győztes találata után már senki sem moshatja le róla, hogy ő Karlsruhe hőse…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik