Egyértelmű győri diadal

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.09.09. 23:06
Címkék
Hírnevéhez és tudásához méltó, olykor látványos játékkal nyert a bajnoki ezüstérmes győri Audi ETO a bronzérmes Dunaferr NK ellen. A rangadón kiderült: a győriek nagyszerű cseresora gyakorlatilag azonos értékű a kezdőcsapattal.

Az előző két fordulóban hullámzó teljesítménnyel is négy pontot gyűjtő Dunaferr látványos, okos játékkal kezdte a rangadót (0–2), majd szinte varázsütésre szétesett a támadójátéka, és a Győr annak ellenére könnyen és gyorsan fordított 5–2-re, hogy három ziccert kihagyott. Pálinger Katalin a tőle megszokott remek formában védett, igaz, társai sokat segítettek neki mozgékony és erőszakos védekezésükkel. Támadásban Tomori Zsuzsa megállítása különösen sok gondot okozott az újvárosiaknak, akik közül 12–5-ig csak Mörtel Renáta lőtt gólt.

A vállsérülést szenvedő Ferling Bernadett a 20. percben leült a kispadra, de rövid ápolás után újra játékra jelentkezett. A vendégeknél Borbás Rita és Pigniczki Krisztina érdemelt dicséretet igyekezetéért, de az ő jó teljesítményük kevés volt ahhoz, hogy a Dunaferr lépést tarthasson száguldó vetélytársával. Átjáróház volt az újvárosi védelem, Imre Vilmos a kapusok teljesítményével sem lehetett elégedett. Ezzel szemben Pálingernek szinte nem lehetett gólt lőni.

A második félidő elején a Dunaferr megpróbálta gyorsítani támadásait, és zártabban védekezett, ám a győriek a káprázatosan játszó Aurelia Bradeanu, Vérten Orsolya és Görbicz Anita vezérletével továbbra is jelentős fölényben maradtak. Akkor lőtt gólt az ETO, amikor csak akart. Feltűnt Ana Djokics hasznos játéka, a szerb beállós sorozatban harcolta ki a büntetőket. Paula Ungureanu térdsérülést szenvedett, a folytatásban sírva, a lábán jeges tömlőkkel a kispadról figyelte az összecsapást. Az első orvosi vélemény szerint azonban nincs túl nagy baj, csupán megrándult a térde. Társai nagy akarattal küzdöttek a felzárkózásért (29–25, 32–28), de nem bírtak vetélytársukkal. A nemzetközi szintű, ragyogó formában lévő cserejátékosokat felvonultató Audi ETO a hajrában már nem törekedett a különbség növelésére, inkább különféle taktikai variációkat gyakorolt. Nagy kérdés, hogy a világ egyik legerősebb keretét összeszedő Győr ellen melyik csapat tud egyáltalán pontot szerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik