Rangadóból edzőmeccs

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.09.23. 23:29
Címkék
A női Bajnokok Ligájában induló csapatok találkozója csak az első félidőben volt rangadó, mert a folytatásban a Győr nyomasztó fölénybe került, a Budapest Bank-FTC pedig feladta a küzdelmet.

A bajnoki aranyérem sorsát is döntően befolyásoló győri rangadóra az ezüstérmes házigazda toronymagas esélyesként készülhetett, ezzel szemben a bajnok, de jelentősen átalakuló Ferencváros mellett az szólt, hogy nyugodtan, felszabadultan kézilabdázhatott. Zsiga Gyula edző a csata előtt hangsúlyozta, a győzelmi kényszer a Győrt szorítja, így elképzelhető, hogy emiatt hibázásra kényszeríthető.

A hibák miatt mindkét edző és a közönség is bosszankodhatott a rangadó elején, hiszen támadásban az ETO és az FTC sorozatban hagyta ki a ziccereket. Kevesebbet rontott viszont Soós Viktória és Lucia Uhraková, illetve a hazaiaknál Görbicz Anita, Tomori Zsuzsa és Aurelia Bradeanu. A folytatásban a házigazdánál Katarina Mraviková és Vérten Orsolya is parádésan kézilabdázott, a vendégeknél pedig Juhász Gabriella és Zácsik Szandra egy-egy megmozdulása érdemelt kiemelést. Az említettek góljainak és a kapusok eleinte halványabb teljesítményének volt betudható, hogy a félidő derekáig felváltva vezettek a csapatok.

A Győrben különösen nagy igyekezettel küzdött az FTC-ből igazolt Mraviková, míg a vendégeknél a volt győri, Kovacsicz Mónika és Juhász Gabriella próbált bizonyítani hajdani csapata ellen. Konkoly Csaba és Zsiga Gyula is 8–8-nál cserélt kapust, de a váltás a Győrnek lényegesen jobban sikerült (12–8).

Az Audi ETO-ban Görbicz a támadásokat, Bradeanu és Tomori a védekezést szervezte, Herr Orsolya pedig ziccereket is hárított. A válogatott kapus fantasztikus napot fogott ki, szinte megbabonázta a ferencvárosi játékosokat, és a mezőny legjobbjának bizonyult. Mellette Görbicz Anita is parádézott, igaz, góljai többségét büntetőből érte el. A Fradi játékában Németh Helga beállása eredményezett némi javulást (15–14), mert a világklasszis átlövő jól összefogta fiatalabb társait. A bajnok védekezésben mégsem bírt az ellenállhatatlan Görbicz Anitával. A világ egyik legjobb irányítója a szünetben már tíz találatnál tartott, majd a folytatásban ezt további hattal megtoldotta.

Görbicz semlegesítése a második félidőben is szinte megoldhatatlan feladatot jelentett a Budapest Bank-FTC-nek, amely néhány perc alatt az összeomlás határára ért (21–14). Persze, az sem volt véletlen, hogy a szurkolók Herr Orsolya nevét skandálták a leggyakrabban. Zsiga Gyula is szívesen frissítette volna együttesét cserékkel, ám 27–17nél játékosai lélekben már feladták a meccset, és csupán vereségük különbségének csökkentésére törekedtek.

A Győr a hét végén három Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést játszik saját csarnokában, és a Fradi ellen mutatott kirobbanó formáját megőrizve biztosan feljut a 16 csapatos főtáblára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik