Megfér a két dudás egy csárdában

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.09.24. 23:33
Címkék
A Győri Audi három Bajnokok Ligája-selejtezőt vív a hét végén, és több mint biztató előjel, hogy Görbicz Anita és Herr Orsolya vezérletével leiskolázta (32–24) talán legveszélyesebb hazai vetélytársát, a bajnok Ferencvárost.

A vasárnap este Győrött lejátszott Audi ETO–FTC rangadón a győri csapatból többen is átlagon felüli teljesítménnyel rukkoltak elő. Közülük is kiemelkedett a 16 gólt szerző Görbicz Anita, valamint a húsz perc elteltével Pálinger Katalin helyére csereként kapuba álló Herr Orsolya, aki fantasztikus formában védve valósággal megbabonázta a ferencvárosi játékosokat.

Amikor értesült, hogy a klub Pálinger Katalint szerződtette, milyen gondolatok foglalkoztatták?

Örömmel hallottam, hogy Kati hozzánk kerül, mert tudtam, hogy rutinos, kitűnő kapus, és bíztam benne, hogy sokat tanulok tőle – mondta Herr Orsolya. – Ezért még a gondolata sem vetődött fel annak, hogy emiatt klubot váltsak.

Az sem jutott eszébe, hogy Pálinger érkezésével kevesebb lehetőséget kap?

De igen. Vállaltam azonban a kihívást, mert bízom magamban, s arra törekszem, hogy még többet, még keményebben dolgozva megálljam a helyem. Azzal is tisztában voltam, hogy egy olyan jelentős feladatok előtt álló csapatnak, mint amilyen a miénk, feltétlenül szüksége van két jó teljesítményre képes kapusra. Eszembe jutott, hogy tavaly áprilisban, amikor egy nappal a Dunaferr elleni találkozó előtti edzésen keresztszalag-szakadást szenvedtem, milyen nehéz helyzetbe kerültünk.

Akkor fél évre kiesett a játékból.

Emiatt klubunk vezetőinek óriási gondot jelentett az új kapus igazolása. Pálinger Katalin nyári érkezésével a reményeim valóra váltak, immár nemcsak a klubban, hanem a válogatottban is közösen tudunk dolgozni. Remekül megértjük, kiegészítjük és segítjük egymást. Katitól és kapusedzőnktől, Bakos Istvántól is igyekszem sokat tanulni.

A kapus teljesítménye attól is függ, milyen védőfal áll előtte.

Ez így is van. Nálunk szerencsére ez is megoldódott. Az FTC elleni rangadó is bizonyította, hogy remekül védekező, magas játékosok állnak a védőfalunkban. Simona Spiridon, Aurelia Bradeanu, Tomori Zsuzsa vagy Hornyák Ágnes képes megkönynyíteni a kapus dolgát. Ez történt vasárnap este is, és így mondhatom, öröm volt a kapuban állni. Élveztem a játékot, és társaimmal együtt örültem a szurkolók buzdításának.

Mennyire készült fel a Fradi átlövőiből? Okoztak meglepetést?

Miként minden mérkőzésre, az FTC elleni rangadóra is alaposan felkészültünk. Videóról és korábbi tapasztalataink alapján egyénileg elemeztük a játékukat. Különösen az átlövőkre összpontosítottunk, ezért tudtuk, mire lehet számítani Zácsik Szandrától, Ilyés Annamáriától vagy Németh Helgától. De számoltunk Kovacsicz Mónika, Juhász Gabriella és Szucsánszki Zita jó játékával is. Ezért nem tudtak meglepni bennünket.

Mennyit pihenhetnek a rangadó után?

Nincs megállás, szó sem lehet lazításról. A hét végén kerül sor a BL-selejtező három hazai csoportmérkőzésére. Pénteken, szombaton és vasárnap három nehéz mérkőzés vár ránk, s ezekre nagyon fel kell készülnünk, mivel ott akarunk lenni a legjobb tizenhat csapat között. A Fradi elleni eredmény és a csapat teljesítménye derűlátásra ad okot, nem igaz?

Nem vitás, kellő önbizalommal, de nem elbizakodottan várjuk a BL-selejtezőt. A hét végén ismét majálisi hangulatot szeretnénk teremteni a csarnokunkban, s a szurkolók támogatásával ez sikerülhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik