Remek formában az ETO

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.09.28. 00:02
Címkék
A Győri Audi ETO KC péntektől vasárnapig hazai pályán három selejtezőt játszik a BLfőtáblára kerülésért. Konkoly Csaba mester csapata egyértelmű esélyese a csoportnak, amelyből az első helyezett jut tovább, a három másik együttes az EHFkupában a 3. fordulóban folytatja.

A legutóbbi bajnokság megnyerésével a Budapest Bank-FTC a BL főtáblájára került, míg az ezüstérmes Győri Audi ETO csapatának selejtezőket kell játszania. Ezek lebonyolítási rendjét megváltoztatta az európai szövetség, s a győriek csoportküzdelmeket vívnak a főtáblára kerülésért (a csoporttorna házigazdája a Nagymihály lett volna, ám nem tudta vállalni a rendezést, ezért a Győr fogadja vetélytársait). A győri torna mezőnyébe előselejtezőből került be az izlandi Stjarnan, amely szeptember elején az olaszországi Sassariban mindhárom ellenfelét legyőzte (Kefalovriszosz 38–21, Minszk 28–24, Sassari 33–24). Az 1. selejtezőcsoport további két együttese: Metz (francia), Michalovce (szlovák).

A selejtezők a hét végén négy csoportban zajlanak, s az első helyen végző csapatok jutnak a BL 16-os főtáblájára, amelynek a sorsolását már elkészítették. A győri győztes a Slagelse (dán), a Ribarroja (spanyol) és a Podravka Koprivnica (horvát) alkotta Acsoport tagjaihoz csatlakozhat. A győri csoport négy együttese közül az ETO a legerősebb, de a szakemberek állítják: a további hármat sem szabad előre leírni. Az Audi ETO pénteken a felvidéki Nagymihályról érkező Iuventa Michalovce ellen kezd. A szlovák bajnok legjobbja a balátlövő Tóth Erzsébet, Görbicz Anitáéknak ugyanakkor ügyelniük kell az ukrán szélsőre, Marina Rubcovára, az azeri beállósra Okszana Sevcsikre, valamint a szintén beállós Lívia Kalaninovára is. A csapat rutinos kapusai közül Krajcár Lenke a legrutinosabb. Dusan Danis edző: „Sokat járunk Magyarországra edzőmérkőzésekre, ismerjük a nagy esélyes Győrt is. Mindent megteszünk a továbbjutásért.”

Szombaton az izlandi UMF Stjarnan ellen nem lesz túl nehéz dolga a Győrnek, bár az északiakat erősíti az osztrák Birgit Engl (beállós-balátlövő), továbbá a román Alina Petrache (balátlövő) és Florentina Stanciou (kapus), aki három éve még a Metz játékosa volt. Adalsteinn R. Eyjolfsson edző: „Ha a győri selejtezőn egy meccset megnyerünk, már elégedett leszek.”

Végül a Metz következik. A győriek vasárnapi, legveszélyesebb vetélytársának Rác Sándor a mestere. A francia bajnok nyolc (közülük három cseh és egy horvát) válogatott játékossal áll fel. A nemzetközi porondon is jól cseng Isabella Wendling (300-szoros francia válogatott), valamint Anne Frau, Delphine Guehl, Nina Kamto-Njitam, Linda Pradel és Amandine Leynaud neve. Kitűnő játékos hírében áll a horvát Vesna Horacek és a cseh Pavla Poznarová. Rác Sándor edző: „A BL-szerepléshez még nem elég erős a csapatom, de az EHF-kupában szeretnénk versenyben lenni az első helyért.”

A Győr a vasárnapi, a bajnok FTC elleni győztes rangadó után jó hangulatban kezdte meg a felkészülést a selejtezőre. A csapatban nincs sérült, és ha olyan formában kézilabdázik, mint a Fradi ellen, gond nélkül továbbjut.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik