Mehlmann Ibolya csak néző a BL-ben

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.10.03. 23:14
Címkék
A női BL-selejtezők második körének egyetlen nagy meglepetését a Sävehof szolgáltatta, a svéd bajnok az ukrán Zaporizzsját és a dán Aalborgot (Mehlmann Ibolya csapata) megelőzve jutott be a legrangosabb európai sorozat csoportkörébe. A magyar kézilabdázó csalódott, ám a klubnál nincs pánikhangulat.

Előzetesen Zaporizzsja–Aalborg párharcot vártak a továbbjutásért, le is győzték az ukránokat, mégis csak a harmadik helyen végeztek.Előzetesen Zaporizzsja–Aalborg párharcot vártak a továbbjutásért, le is győzték az ukránokat, mégis csak a harmadik helyen végeztek.

Kellemetlen ellenfél a Sävehof, a főtáblán is képes lehet meglepetésre – mondta Mehlmann Ibolya. – Ellenünk remek napot fogott ki, gyakorlatilag az a meccs döntötte el a továbbjutást, ezután már hiába nyertünk az ukránok ellen.

Gondolom, nagy a csalódottság, hiszen így csak az EHF-kupában folytathatják.

Szó sincs pánikhangulatról, ez errefelé nem szokás. A nyáron alaposan átalakult a keretünk, s az új norvég edző mindig hangsúlyozza, hogy hosszú távra tervez, van ideje, hiszen három évre szól a szerződése. Egyébként a jelenlegi keretünk színvonala nem is éri el a Bajnokok Ligája szintjét.

Az EHF-kupában viszont messzire juthatnak.

Ha összeáll a csapat, akkor talán, de ehhez idő kell.

A már említett hároméves „tervidőszakban” biztos a helye az Aalborgban?

Remélem, igen, hiszen jól érzem magam Dániában. Eleinte a bajnoki meccseken is kevesebb lehetőséget kaptam, mint az előző szezonban, de most már ezzel sincs gond.

A csapat azonban a dán bajnokságban sem remekel, csak a nyolcadik helyen áll.

Ezt is az átalakulás számlájára írják. Rajtam kívül viszont senki sem bosszankodik a vártnál gyengébb szereplés miatt.

A dán női válogatott lemaradt a decemberi franciaországi világbajnokságról, ezért nem juthat el az olimpiára sem. Befolyásolja ez a sportágat körülvevő hangulatot?

Bármennyire furcsa, ehhez is pozitívan állnak hozzá. Most fiatal csapatot építenek, amely két olimpián is eredményes lehet.

A magyar válogatott viszont ott lesz a vébén, s reményeink szerint Pekingben is...

Légiósként még fontosabb számomra a válogatott. Már számolom a napokat, hiszen nemsokára utazhatok haza a két hét múlva kezdődő Pannon-kupára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik