A Viborg vezére

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2007.10.15. 23:31
Címkék
Császár Gábor túl van a beilleszkedés nehézségein, egyre jobb formában kézilabdázik Dániában. A magyar légiós a Viborg legutóbbi három mecscsén csapata legeredményesebb játékosa volt.

Felvette a ritmust?Felvette a ritmust?

Nagyon jól érzem magam, s bár az elmúlt hónapokban akadtak kisebb problémáim, most is csak azt tudom mondani, hogy remek döntést hoztam, amikor Dániába szerződtem – kezdte Császár Gábor.

Honvágy?

Egyszerűn nem jut rá idő! Ekezdődött a Bajnokok Ligája, hetente két mérkőzést játszunk, s közben nagyon sokat utazunk. A BL színvonaláról nem kell külön beszélnem, de a dán bajnokság is roppant kiegyensúlyozott, minden mérkőzés rangadó, nincs kézlegyintéssel elintézhető ellenfél. Remek iramú és hangulatú meccseket játszunk, mindenhol telt lelátók előtt.

Milyenek az első benyomásai a BL miliőjéről?

Fantasztikus sorozat, remek csapatokkal. A Viborg újonc, s a török Besiktas elleni selejtező után mindjárt a KEK-győztes Hamburg ellen kezdtünk.

Ott beleszaladtak egy súlyos vereségbe, de a Zaporizzsja elleni hazai meccset már hozták.

Nyertünk hat góllal, pedig svéd irányítónk, Lukas Karlsson a HSV ellen megsérült. Így számunkra különösen értékes volt az ukrán bajnok elleni siker.

Az elmúlt hétvégén az orosz Csehovszki Medvegyi látogatott Viborgba.

Sajnos nem sikerült az újabb bravúr, pedig nagyon szerettünk volna két pontot szerezni. Kevesen vagyunk, s mivel szerdán nagyon kemény meccset játszottunk a Skjern ellen, nem tudtunk megfelelően regenerálódni. Azon a bajnokin hatgólos hátrányból fordítottunk, s nyertünk 30–25-re, képzelheti, milyen rohanás volt a pályán. Az orosz bajnok ellen is becsülettel küzdöttünk, s a második féidőben fel is csillant előttünk a lehetőség, de a végén győzött a rutin. Engem az első félidő végén megrúgtak, a térdem fölött találták el az egyik izmomat.

Klasszikus medvepuszi a „Csehovi Medvéktől”...

Olyasmi, és nagyon kellemetlen. Úgy éreztem, hogy kibírom a meccs végéig, de amikor leültem, rájöttem, hogy nem fog menni. Néhány napot ki is kell hagynom.

Reálisan már csak a KEKfolytatást jelentő harmadik helyre van esélyük.

Úgy tűnik, igen. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor az ukrán bajnokot megelőzhetjük.

Viborgban irányítóként számítanak önre?

Egyelőre többnyire átlövőt játszom, ez azért könnyebb, mint összefogni a csapatot.

A szövetségi kapitánnyal tartja a kapcsolatot?

Rendszeresen beszélünk, s a viborgi vezetők meg is hívták Skaliczki Lászlót. Ez a látogatás nagyon fontos lenne számomra.

Tökéletesen megértik egymást a csapattársakkal?

Tanulok dánul, s ha kell, angolul is beszélünk. Az edzéseken nincs is probléma, de a meccseken, amikor kevés az idő, néha zavarba jövök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik