„Tovább kell jutnunk!”

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.10.26. 23:49
Címkék
Tizenhárom nap alatt négy győztes mérkőzés: csütörtökig ez volt Juhász Roland mérlege. A 31-szeres válogatott védő remek sorozata a Málta elleni 2–0-s Eb-selejtezővel kezdődött, következett a Lengyelországban 1–0ra megnyert barátságos találkozó, aztán a belga bajnokságban elért 2–1-es Anderlecht-győzelem a Gent ellenében, végül pedig a 2–0-s siker az UEFA-kupában a Hapoel Tel-Avivval szemben. Nem rossz.

Sokak meglepetésére a belga bajnok RSC Anderlecht nem jutott be a Bajnokok Ligájának csoportkörébe, mi több, úgy tűnt, hogy az UEFA-kupa hasonló szakaszába sem sikerül beverekednie magát. Aztán a brüsszeli együttes, ha nagy nehézségek árán is, mégis túljutott az osztrák Rapidon, majd a csoportbeli első fellépésén biztos győzelemmel jelezte, joggal aspirál a három továbbjutó hely egyikére.

Gratulálok a Hapoel TelAviv elleni sikerhez, bár ez a meccs nem vonzott telt házat az Anderlecht stadionjába.

Köszönöm az elismerést, és való igaz, az izraeli gárda ellen csak mintegy húszezren voltak a huszonhatezres arénánkban – felelte Juhász Roland. – Korábban a Rapid elleni találkozón még kevesebben voltak, és ez azt sejteti: a szurkolóink hozzászoktak a BL-szerepléshez, az UEFAkupa annyira nem hozza lázba őket.

Ha már a legrangosabb sorozatot említette: miért nem sikerült a Fenerbahce ellen kiharcolniuk a csoportkörbe jutást?

Tudtuk, hogy a törökökkel nehéz dolgunk lesz. Az idegenben egy nullára elveszített összecsapást ennek ellenére legalább döntetlenre hozhattuk volna, aztán a visszavágón a harmadik percben gólt kaptunk, mi pedig kapufákat rúgtunk, helyzeteket hagytunk ki. Fájó volt a búcsú, azonban az is tény, hogy a Fenerbahce a Bajnokok Ligájában három meccs után még veretlen, vagyis nem véletlenül került be a legjobbak közé.

A Hapoel elleni párharcnak voltak nehéz pillanatai?

Az ellenfelünk kezdte jobban a meccset, aztán az első játékrészben szerencsés gólt szereztünk, a folytatásban pedig egyértelműen nekünk volt több lehetőségünk, s megdupláztuk az előnyt. Ami az én játékomat illeti: különösebb extrák nélkül futballoztam, a vendégcsatárok nem állítottak bennünket megoldhatatlan feladat elé.

Milyen szereplést remélnek a klub vezetői az UEFAkupában?

A csoportból mindenképpen tovább kell jutnunk, ehhez fontos volt a jó kezdés. Ha a következő körben a dán Aalborg otthonában is nyerni tudunk, hat pontunk lesz, és az már jó esélyt kínál az első három hely egyikének a megszerzésére. De hogy meddig juthatunk el, arról nem érdemes elmélkedni, hiszen például a Bayern München is ellenfelünk lehet…

Azt azért árulja el: mi az oka annak, hogy az Anderlecht csak a negyedik helyen áll a bajnokságban?

Volt egy gyengébb sorozatunk, kétszer is kétgólos előnyt adtunk végül döntetlenre. Öt pont a lemaradásunk a listavezető Standard Liege-zsel szemben, dse hiszek benne, hogy egy jó sorozattal a bajnokság végéig ledolgozhatjuk a hátrányt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik