Megverték a címvédőt

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.10.28. 00:10
Címkék
A női Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek első fordulójában a Győri Audi ETO KC fantasztikus játékkal legyőzte a BLcímvédő dán Slagelsét. A csata főszereplője a kitűnő formában védő Pálinger Katalin volt.

A BL-címvédő Slagelsével leg utóbb a tavaszi elődöntőben játszott a Győr, s akkor kétszer kikapott. Nem meglepő, hogy Konkoly Csaba edző csapata szeretett volna bizonyítani a világklasszisokat fevonultató vetélytárs ellen.

Ana Djokics felépült lázas betegségéből, ám Görbicz Anita derékhúzódása nem jött egészen rendbe. A világ legjobb irányítója pénteken csak könnyített edzést végzett, és még szombaton is érzékeny volt a dereka. Ennek ellenére vállalta a játékot. A Slagelsére mostanában az a jellemző, hogy Anja Andersen edző mérkőzésenként, sőt olykor egy-egy találkozón belül is keveri a sorokat, sőt a posztokat is. A legutóbbi meccsen a balszélsőként és jobbszélsőként egyaránt szerepeltethető Emilia Turej balátlövőt játszott, és a győri találkozón is több szerepkörben láthattuk. Irányítóként kezdett, aztán kihúzódott a jobb szélre, majd edzője a bal szélre, végül a balátlövő posztjára küldte. Hasonlóan furcsa váltásokra utasította Anja Andersen többi játékosát is, akik fegyelmezetten teljesítették kívánságait.

Turej és a sérüléséből felépülő Ana Batinics góljaira sorozatban következtek Tomori Zsuzsa és Görbicz találatai (6–2), mire a dán edző időt kért. Különösen Cecilie Leganger, a világklasszis kapus volt ideges és türelmetlen, hiszen a győriek rendre pontosan fejezték be akcióikat. Leganger nem dolgozott rosszul, ám erőszakosan és fegyelmezetten támadott az ETO. Simona Spiridon, Görbicz és Tomori vezérletével a hazaiak szinte szétzilálták a Slagelse védőfalát, amelyet Legangernek sem sikerült összefognia.

Később a dánok támadásai is eredményesebbek lettek, ám Pálinger Katalin is megmutatta, miért tartják nagyon sokan a világ legjobb kapusának. Bravúros védéseivel helyrehozta társai kisebb-nagyobb védekezési hibáit, ezzel önbizalmat, bátorságot adott nekik. Miközben az északiakat az őrületbe kergették Pálinger védései, támadásban Görbicz kezében összpontosult az irányítás, az akciók befejezésére pedig egyre gyakrabban és bátrabban vállalkozott Spiridon és Hornyák Ágnes (12–8). A vendégek lerohanásokból lőtt gólokkal zárkóztak fel, és Leganger is többször találkozott a kissé pontatlanná váló lövések után a labdával. Turej a balátlövő helyéről egyenlített (12–12), és ami ezután következett, olyat ritkán látni kézilabdapályán.

Pálinger és Görbicz vezérletével lendületben maradt az ETO, Aurelia Bradeanu pedig fontos találatokat szerzett. A győriek szigorúan és hatékonyan védekeztek, még azt is megengedhették maguknak, hogy büntetőket hibázzanak. A gyakran emberhátrányban játszó dánok pontatlanul fejezték be támadásaikat, 14 perces gólcsendjük (20–12) el is döntötte a két pont sorsát. A pszichikailag elfáradó Leganger kis időre leült pihenni a kispadra, míg társai azért küzdöttek, hogy elkerüljék a megsemmisítő vereséget.

A Győr a végjátékban is parádézott, és olykor iskolajátékkal kerekedett vetélytársa fölé. Persze továbbra is Pálingernek jutott a főszerep: a válogatott klasszis zseniálisan védett, megérdemelte a közönség zajos ünneplését. Ugyanakkor a Győr védőfalát is elismerés illeti, hiszen sokat segített a kapusnak (24–15). A végjátékban örömkézilabdát mutatott be a Győri ETO, amely hasonló teljesítménnyel messzire juthat a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik