Már révbe ért a United

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.08. 00:02
Címkék
A papírforma igazolódott a Manchester United–Dinamo Kijev találkozón. Az angol csapat győzelme továbbjutást ért az F-csoportban.

Finoman fogalmazunk, ha azt írjuk: a Dinamo Kijev az esélytelenek nyugalmával léphetett pályára szerda este az Old Traffordon. A házigazda Manchester United ellen ugyanis egyetlen csapat sem mehet biztosra, hát még az ukrán gárda, amely a Bajnokok Ligájában az idén még pontot sem szerzett. Sir Alex Ferguson együttese az F-csoportban a továbbjutás reményével vette fel a harcot a három pont begyűjtéséért, vagyis offenzív MU-ra lehetett számítani.

A várakozásnak megfelelően alakult az esőben lejátszott első félidő, hiszen a szünetig a Manchester kétgólos előnyre tett szert. A 31. percben Gerard Piqué volt eredményes, aki némiképp váratlanul került a kezdőcsapatba. A belső védő egy szabadrúgás után fejjel talált az ukrán kapuba, és ez a gól megnyugtatta az addig sem túl ideges, türelmesen futballozó Unitedet. Ráadásul a szünet előtt nem sokkal Carlos Tévez megduplázta az előnyt. A két csapat között még úgyis nagy volt a tudásbeli különbség, hogy a Manchester nem a legerősebb csapatával állt fel. Erre a vélekedésre csak ráerősített Alex Ferguson a szünetben, amikor kapust cserélt: a második félidőben Edwin van der Sar helyett Tomasz Kuszczak lépett pályára, így ő is belekóstolt a BL légkörébe. Túl sok dolga nem akadt a lengyel játékosnak, az ellenfél támadói a lefújásig nem állították megoldhatatlan feladat elé. Az MU Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo hajrában szerzett góljaival egyértelművé tette sikerét. A fogadóirodáknak tehát nem kell jelentős összegeket fizetniük a szerencsejátékosoknak, mert csak a papírforma igazolódott.

Az MU nyert, és továbbjutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik