Megizzasztották a brazilokat

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.11.18. 13:58
Címkék

Az ötéves Főnix Csarnok jubileu mi rendezvénysorozata lezárult. Több nagy sikerű kulturális produkció után egy új sportág is bemutatkozott. Makray Balázs, a Főnix Rendezvényszervező Kht. vezetője elmondta, hogy a futsal a tizennegyedik sportág, amely „bekéredzkedett” a falak közé. Összesen nyolc világ-, illetve Európa-bajnokság küzdelmei zajlottak eddig a még most is vadonatújnak tetsző impozáns épületben. Vb-aranyat nyert itt Csollány Szilveszter – míg a szintén tornász Berki Krisztián Európa-bajnoki címet szerzett –, illetve egy ízben megvédte a létesítményben világbajnoki övét a profi bokszoló Erdei Zsolt. Két év múlva pedig a futsal Eb egyik helyszíne lehet a Főnix. Az UEFA futsalbizottsága ugyanis hazánk pályázatát javasolta a végrehajtó bizottságnak, amely a november végi ülésén mondja ki a végső szót – sokak szerint ez már csak formális döntés lesz.

A Portugáliában zajló Európa-bajnokságról ugyan lemaradtunk, de a magyar válogatott eredményeinek is szól a várhatóan sikeres kandidálás. A szakvezető, Kozma Mihály szerint a sportág hazai népszerűsége nem tükrözi a világranglistán elfoglalt előkelő helyezésünket. Vagyis kevesen űzik a futsalt – mintegy másfél száz játékosból válogathat –, a nézőszám sem túl magas, s a szponzorok és a média érdeklődése is visszafogottabb, mint másutt.

Bezzeg Brazíliában nincsenek ilyen gondok!

Ott több millióan kergetik a labdát teremben is. Nem véletlen, hogy a dél-amerikaiak a világ legjobbjai. Ilyen szemüvegen át nézve – magyar szempontból – még a háromgólos vereség is bravúrnak tekinthető. Ráadásul a Főnixben megismétlődött a néhány héttel ezelőtti eredmény, amikor is a Világkupa elődöntőjében nyertek ellenünk a brazilok.

A torna slágermeccsére több mint kétezren voltak kíváncsiak, és gyakran taps jutalmazta a szép megoldásokat. A magyarok az előzetes ígérethez képest az első félidőben kicsit visszafogottabban játszottak, aminek részben az volt az oka, hogy az eltiltott csapatkapitány, Tóth Szabolcs mellett a hátsérüléssel bajlódó alapember, Lódi Tamás is hiányzott. A szünet után – bár kevesebb gól esett – gyorsabb és élvezetesebb lett a játék, s noha kikaptunk, a szurkolók biztosan nem csalódtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik