Nincs mese, nyerni kell

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.11.18. 13:58
Címkék
Hatalmas a tétje a vasárnap magyar idő szerint 13 órakor kezdődő Lettország–Magyarország U21-es mérkőzésnek: ha Róth Antal együttese legyőzi balti riválisát, versenyben marad Fehéroroszországgal és Szerbiával a továbbjutásért. Ellenkező esetben ez a korosztály búcsúzhat álmaitól.

Hatalmas esélyt hagyott ki a magyar U21-es válogatott, amikor október 16-án hazai pályán, az Üllői úton 1–0-s vereséget szenvedett Fehéroroszországtól. Róth Antal szövetségi edző szerint, ha akkor legalább döntetlennel zárul a párharc, jóval kedvezőbb lenne a helyzet, ugyanis egy pluszpont sokat jelentett volna a második helyért való küzdelemben.

Egyetért azzal a megállapítással, hogy vasárnap számunkra élet-halál kérdés a három pont megszerzése?

Én talán nem fogalmaznék ilyen drámaian, az viszont egészen biztos: ha tovább akarunk jutni, győznünk kell Lettország ellen. Ha nem sikerül nyerni, akkor felesleges számolgatni.

Minek kell teljesülnie ahhoz, hogy győzzön a válogatott?

Úgy gondolom, ha kellően odafigyelünk a védekezésre, valamint támadóink jó teljesítményt nyújtanak, akkor nem lehet kérdéses a párharc kimenetele. Nem könnyű a feladat, de megoldható.

Ha sikerül megszerezni három pontot, akkor csapata szeptemberben várhatóan ki-ki meccset játszhat a továbbjutásért a szerbekkel idegenben. Kijöhetünk győztesen abból a párharcból?

Nem érdemes ennyire messzire tekinteni, hiszen azt a meccset tíz hónap múlva rendezik, és ez rengeteg idő az ilyen korú futballisták esetében. Változhatnak a formák, lesz két átigazolási időszak, és ezek a tényezők sokat változtathatnak az erőviszonyokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik