Megvan az előny

KIRIPOLSZKY TAMÁSKIRIPOLSZKY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.11.19. 10:54
Címkék
Hatgólos előnyt szerzett a DKSE-Airport Debrecen a Krasznodar elleni EHF-kupapárharc első meccsén, így javultak esélyei a 16 közé jutásra.

Nem mondhatni, hogy félelme tes hangulat uralkodott a Hódos Imre Sportcsarnokban, de a DKSE utóbbi sikerei hatására szerveződni látszik a B-közép. A szurkolói koreográfia még elmarad attól, amit a női együttes meccsein megszokhattunk, ám a lelkesedés egyértelmű.

A drukkerek is örömmel konstatálhatták, hogy kedvenceik nem ijedtek meg a két válogatott játékossal felálló orosz Krasznodartól. Gyenyisz Taraszov kapus nem nagyon tudott mit kezdeni Rédei István pontos bombáival, a másik válogatott, az átlövő Andrej Sztarih viszont megcsillantotta tudását, olykor szinte kétemeletnyi magasságból pókhálózta le Szrdjan Djordjevics kapujának sarkait. Ezzel együtt a vendégek a találkozó folyamán mindössze egyszer vezettek (11. perc: 5–4). A debreceniek hamar megtalálták a réseket ellenfelük nyitott védekezésében, így nem csoda, hogy Alekszandr Frolov edző utasítására hatos falra álltak vissza. Néha ez öt plusz egyre változott, az irányító Frey Tamást próbálták így kiiktatni a szervezésből. Azonban ez sem jött be nekik: a vendéglátók igen hatékonyak voltak a jobb oldalon, Rédei mellett Gúnya Péter is aktivizálta magát. Koncentráltan, erőszakosan – de nem durván – és gólra törően kézilabdáztak Kovács Mihály tanítványai, és teljesen megérdemelten térhettek háromgólos előnnyel pihenőre. A Debrecenben edzőtáborozó iráni válogatott tagjai is figyelték az eseményeket. Szövetségi kapitányuk, a 67 esztendős, az egykori világválogatott orosz Jurij Klimov arcán látszott, elégedetlen honfitársai teljesítményével. Fordulás után is a korábbiakhoz hasonló erényeket csillogtattak a hajdúságiak, ráadásul a 39. percben Alekszej Vitkint végleg kiállították. Marinko Kelecsevicsnek húzott be egy nagyot, és azonnal villant a piros lap. Ezután mintha még felszabadultabban játszottak volna Rédeiék, a hajrában már hét góllal is vezettek. Nem sokkal a lefújás előtt még szépíteni tudtak az oroszok, de így is teljesült Kovács Mihály kívánsága, az edző ugyanis a mérkőzés előtt hatgólos győzelemmel elégedett lett volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik