A FIFA-vírus áldozatai

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.26. 18:34
Címkék
A hétközi válogatott mérkőzések miatt fáradtan mozogtak a Real Madrid játékosai a Murcia ellen. Bár a bajnok jól kezdett, és vezetést szerzett, a meccs nagy részében katasztrofálisan futballozott.

Húsz percig nyújtott bajnoki címvédőhöz méltó teljesítményt a Real Madrid Murciában. A királyi gárda csak 1–1-es döntetlent ért el szombat este, ami önmagában is szörnyű eredmény, hát még ha figyelembe vesszük, hogy a rivális Barcelona nyert és egy pontra megközelítette a fővárosiakat. Igaz, mivel a Villarreal vasárnap csak egy pontot szerzett az Almería ellen, a Real továbbra is őrzi vezető helyét.

És akkor nézzük, mi történt a meccsen. A Real Madrid az első perctől a kezébe vette az irányítást, többet birtokolta a labdát, nyomás alá helyezte az ellenfelet, s ennek jutalmaként már a kilencedik percben előnybe került. Egy szemre is tetszetős kombináció végén Robinho fejjel vette be a hazai kaput. Még nagyjából tíz percig volt fölényben Bernd Schuster csapata, majd teljesen szétesett. Alighanem a FIFA-vírusnak elnevezett betegség ütközött ki a blancók futballján (a csapatban szinte minden játékos szerepelt a hétközi válogatott tétmérkőzéseken), legalábbis másra nehéz visszavezetni a látványos lendületvesztést. A mérkőzés utolsó hetven percében szokatlanul gyenge teljesítményt nyújtott Sergio Ramos, Guti (őt a hajrában kiállították), Raúl, Robinho és Ruud van Nistelrooy is.

Bernd Schuster is hibázott, ugyanis túl sokat várt a frissítéssel (a német vezetőedző csupán a 75. percben változtatott), ráadásul ezúttal is a kispadon jegelte a jobb sorsra érdemes Javier Saviolát. Helyette inkább a hosszú sérülése után felépülő Arjen Robbent, illetve a csupán momentumokra képes Gonzalo Higuaínt küldte csatasorba. A csapaton azonban ők sem tudtak segíteni. Csakis a szerencsén múlt, hogy a Murcia közvetlenül a lefújás előtt nem szerezte meg a győztes találatot, a Real Madridnak a második félidőben kapura lövése sem volt...

„Elismerem, hogy nem ez volt a legjobb mérkőzésünk – mondta Bernd Schuster. – A kezünkben volt a meccs, megszereztük a vezetést, irányítottunk, utána azonban kizökkentünk a saját ritmusunkból. A második félidő értékelhetetlen volt, ekkor mintha azt is elfelejtettük volna, hogyan kell helyzetet kialakítani.”

Mi is így láttuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik