Az új állomás München?

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.28. 12:54
Címkék
Forr a levegő Lothar Matthäus körül: a német lapok újból öszszeboronálták a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát a Bayern Münchennel. Uli Hoeness, a bajorok menedzsere kijelentette: ő bizony el tudná képzelni a korábbi aranylabdást Ottmar Hitzfeld utódjaként.

Ki ne emlékezne még a német labdarúgás két emblematikus alakja, Lothar Matthäus és Uli Hoeness civakodásaira?

Ők ketten (látszólag) kibékíthetetlen ellenfelek voltak, egyenesen gyűlölték egymást. Kapcsolatuk megrontója nem a szebbik nem egyik jeles képviselője, hanem a pénz volt. A Bayern München menedzsere és a klub korábbi játékosa ugyanis képtelen volt megegyezni egymással, 2000 májusa után vita tárgya lett, hogy Lothar Matthäus búcsúmérkőzésének bevételéből ki mennyit kapjon. Ekkor jelentette ki Uli Hoeness: „Amíg Karl-Heinz Rummeniggével szavunk van a Bayernnél, addig itt Lothar Matthäus pályamunkás sem lehet!”

Hiába, változnak az idők, és változnak az emberek is.

A hét végén éppen a menedzser kedveskedett Lothar Matthäusnak azzal, hogy a leendő Bayern-edzők között említette meg a nevét.

„Sohase mondd, hogy soha – fogalmazott sejtelmesen Uli Hoeness a Premiere televíziós csatornán. – Lothar Matthäus a következő fél évben bizonyosan megszerzi az edzősködéshez szükséges papírt, és akkor majd foglalkozunk a témával!”

Az időzítés nem is lehetett volna jobb. A Bayern vezetői nyomást gyakorolnak a gárda jelenlegi vezetőedzőjére, Ottmar Hitzfeldre, hogy már most döntse el: meghosszabbítja-e a jövő nyáron lejáró szerződését. Igaz, némelyek szerint az elöljárók közül többen nem bánnák, ha a szakember végül a svájci kapitányi posztot fogadná el. Uli Hoeness nem gondolja, hogy a januári egyeztető tárgyalások eredménytelenül zárulnak, de a nyilatkozata jelzi, hogy bajorok bármikor képesek előrántani a cilinderükből egy új edzőt – jelen esetben Lothar Matthäust.

„Már korábban is elmondtam, nem találnának a földön olyan trénert vagy játékost, aki, ha megkeresik a Bayerntől, nemet mondana – mondta lapunknak a 46 esztendős, volt magyar szövetségi kapitány. – A lehetséges szerepvállalásomról szóló híresztelések puszta találgatások, bár nem tagadom, jólesnek Uli Hoeness szavai. Hízelgő számomra, hogy olyan tapasztalt ember emleget, aki a futballban már sok sikert elért. Nemcsak vele, hanem Karl-Heinz Rummeniggével is kitűnő a kapcsolatom. Több mint húsz éve ismerjük egymást, nincs abban semmi meglepő, ha találkozunk, hiszen szívesen töltöm az időmet olyanok társaságában, akik tenni akarnak a labdarúgásért. De maradjunk a tényeknél: egyelőre szó sincs ajánlatról.”

Egyszer, februárban már összeboronálták a lapok Lothar Matthäust a Bayernnel. Mint később kiderült, félreértésről volt szó, a szakember csupán vágyainak adott hangot („...ha megkeresnének a bajor vezetők, nem zárkóznék el a tárgyalásoktól”) – csúnyábban fogalmazva beajánlotta magát a kispadra. Ezúttal azonban nem ő tette meg az első lépést, Uli Hoeness egyetlen, „baráti” elvárásának pedig könnyedén megfelelne: a németországi edzősködéshez szükséges papír hat hét alatt beszerezhető – gyorstalpalón.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik