Lelépett az olasz edző

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.11.29. 00:05
Címkék
Ha nem jön közbe semmi, akkor csütörtökön az FC Sopron–MTK Budapest találkozóval véget ér a Soproni Liga őszi idénye. Ebben a párosításban a csapatok hétfőn is megmérkőztek egymással, akkor a 38. percben, a vendégek 1–0-s vezetésénél hóvihar miatt félbeszakadt az összecsapás… A helyzet azóta annyiban változott, hogy a Sopron olasz edzői már „leléptek” a csapattól, a tréningeket Végh Tibor vezényli, és ő dirigál majd a kispadról az MTK elleni, csütörtök esti pótmeccsen.

Nem találják ki, ki tartotta az FC Sopron szerdai tréningjét.

Ha azt gondolják, Vincenzo Cosco (aki megfelelő papírok híján irányított idáig), akkor tévednek. Az olasz szakember ekkor talán éppen csomagolt, vagy az is meglehet, hogy már hazájában, Olaszországban tartózkodott. A bajnoki mecscseken dohányzó, edzőtársaival kezet fogni képtelen „edző” ugyanis nem érezte maga mögött a szükséges bázist, ezért olasz kollégáival együtt (a szakmai igazgató Salvatore Trunfio kivételével) elköszönt a futballistáktól, és távozott a klubtól.

Megkockáztatjuk: jó döntést hoztak, ennél jobban csak akkor határoztak volna, ha be sem teszik a lábukat Sopronba… Nagy kérdés: milyen jövője van annak a csapatnak, ahol a labdarúgók hónapok óta nem jutnak hozzá jogos jussukhoz, van-e realitása annak, hogy a közeljövőben rendeződjenek a klub átláthatatlan viszonyai?

A szerdai gyakorlást mindenesetre a pályaedző, Végh Tibor vezényelte, arról viszont csak sejtésünk lehet, hogy a játékosok milyen hangulatban készültek az MTK elleni, megismétlendő mérkőzésre.

„Az olasz edzők elköszöntek tőlünk, szerda délelőtt Végh Tibor felügyelete mellett gyakoroltunk – adott helyzetjelentést a gárda kapusa, Takács Tamás. – Nem túlzok, ha azt mondom, olyan helyzet alakult ki körülöttünk, amelyben szinte lehetetlen a futballra koncentrálni. Az MTK elleni meccsnek a vendégek az esélyesei, nincs rajtunk teher, azonban a fejek nem tiszták, és így nehéz eredményt elérni. Valamennyien vállaljuk a játékot csütörtökön, aztán meglátjuk, mire leszünk képesek.”

A felvetésre, hogy nem fordult-e meg csapattársai fejében az, ami az angol Leicester City profijainak a Nottingham elleni szeptemberi, újrajátszott Ligakupa-találkozó előtt (a mérkőzés 1–0-s Nottingham-vezetésnél a félidőben félbeszakadt, és noha az új mérkőzés 0–0-ról indult, a Fülöp Mártont is alkalmazó Leicester labdarúgói a középkezdés után hagyták, hogy a nottinghami futballista az üres kapuba lője a labdát…), Takács Tamás a következőt felelte: „Az angolok mindig a fair play szellemében futballoznak, mi viszont odáig el sem jutottunk a társaimmal, hogy az MTK elleni összecsapásról beszéltünk volna.”

A hétfői, félbeszakadt meccsnek Kulcsár Tamás a nagy vesztese, aki gólt szerzett, mégsem tudta élvonalbeli találatait gyarapítani.

„Nem örülök annak, hogy a gólom semmit sem számít, ám elfogadom a helyzetet, ha csütörtökön megszerezzük a három pontot – mondta Kulcsár Tamás. – A hétfői havazásban borzasztó volt futballozni, nem szeretek hasonló időben játszani, a játékvezető helyében azonban az első félidőt mindenképpen engedtem volna befejezni. Átérzem a soproni labdarúgók helyzetét, hiszen Vácon, az olasz érában nekem is volt hasonlóban részem, a célunk mindazonáltal az, hogy eddigi szereplésünket győzelemmel koronázzuk meg. A tavasszal megyünk a legfőbb riválisainkhoz, nem mindegy, mekkora előnyt szerzünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik