Beteg volt, majd hős lett

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 23:33
Címkék
Négy gólt lőtt a Sopronnak Urbán Gábor. A széteső riválisát 5–1-re kiütő éllovas MTK huszonkét esztendős támadója élete eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta, s tizenegy találattal immár vezeti a góllövőlistát a Soproni Ligában.

Alig egy nappal a Sopron elleni találkozó előtt Urbán Gábor még néhány Kalmopyrin, egy liter tea és némi Negro társaságában a takaró alatt próbálta kiizzadni betegséget. A lázzal járó megfázásos tünetek miatt a 22 esztendős csatár nem is edzett a héten, ezért igencsak kérdéses volt, egyáltalán tagja lehet-e az MTK Sopronba utazó keretének. Ehhez képest csütörtök délután Urbán Gábor a kezdőcsapatban találta magát. A mérkőzést végigjátszotta, élete eddigi legjobb teljesítményt nyújtva négy gólt lőtt. Ő volt a meccs hőse.

„Nagyon rosszul éreztem magam az elmúlt napokban, ezért még én sem hittem abban, hogy a többiekkel tarthatok a megismételt találkozóra – így Urbán Gábor, aki a lefújás után köhögve, fáradtan, egy pohár forró teát kortyolgatva nyilatkozott a rá kíváncsi újságíróknak. – Csütörtök reggel azonban szerencsére láztalanul ébredtem, ezért gyorsan szóltam Garami Józsefnek, nehogy itthon hagyjanak… Még csak az kellett volna, hogy jobban vagyok, de a csapat nélkülem kel útra. Miből maradtam volna ki…!”

No igen. A 12., a 19., a 65. és a 90. percben Urbán Gábort ünnepelték a társak. Nem volt ugyan klasszikus a mesternégyes (Jimmy Jones Tchana villanása, majd Predrag Pocuca öngólja rontott az összképen), de a produkció így is fölöttébb figyelemre méltó.

„Négy gól… Igazából még fel sem fogtam, mi történt velem ezen az összecsapáson. Fantasztikus érzés volt, az biztos. Éreztem, hogy jól megy a futball, megvolt az önbizalmam a kapu előtti szituációkban, tehát benne volt a meccsben, hogy eredményes leszek. Na de hogy négyszer, én sem hittem volna. Életem eddigi legjobb mérkőzését játszottam, de még most sem lehetek elégedett. Maximalista vagyok magammal szemben –, a gólokon kívül kihagytam egy-két helyzetet.”

Bocsánatos bűn, merthogy az MTK Urbán Gáborostul, Rodenbücher Istvánostul, Pintér Ádámostul, Kulcsár Tamásostul parádézott Sopronban!

Olyan magas szintű futballt nyújtottak a kék-fehérek, amilyet ritkán látni magyar pályán. Természetesen ne feledjük, hogy a Sopron

igen kellemes ellenfele volt az MTKnak, ám a látottak ettől még lelkesítően, üdítőleg hatottak az itthoni gárdák lassú, ötlettelen és pontatlan játékához szokott szemeknek…

„Remélem, nem szerénytelenség, belülről is jó volt nézni a csapatot – idézte fel a látványos, minőségi MTK-szereplést Urbán Gábor. – Az egész együttes nagyon jól mozgott, gyorsak voltunk, pontosan járattuk a labdát. Ezt a fajta rövid passzos futballt itthon csakis az MTK játssza – a magyar átlaghoz képest – magas szinten. Az pedig természetes, hogyha nincsenek ilyen tehetséges társaim, nem szereztem volna négy gólt ezen a meccsen, illetve tizenegyet az ősszel.”

Urbán Gábor tizenegy találattal már vezeti a Soproni Liga góllövőlistáját. Az előző szezonban Hrepka Ádám és Németh Krisztián mellett csak kevés lehetőséget kapott, az idén azonban már egyértelműen rá épül az éllovas támadójátéka. A korábban a Ferencvárosban és Bodajkon is futballozó csatár 2007 őszén robbant be az élvonalba, s láthatóan felszabadultabb, amióta korábbi két nagy, házon belüli riválisa már nem az MTK játékosa. Azt Urbán Gábor sem tagadja, hogy hosszú távú célja csakis a külföldi szerződés lehet, de azzal is tisztában van: még nem mutatott annyit az NB I-ben, hogy terve elérhető közelségbe kerülhetne.

,,Még fejlődnöm kell, szinte mindenben. Ha előrelépek, előbb-utóbb teljesül az álmom” – vélekedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik