Erősebb lehet a Hannover

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 10:13
Címkék
Fellélegezhetnek a hannoveriek: Huszti Szabolcs combsérülése rendbe jött, és a magyar középpályás péntek este pályára léphet az újonc Rostock elleni bajnokin. Közben a vezetők lázasan dolgoznak, hogy a téli átigazolási időszakban megerősítsék a nemzetközi kupaindulásra készülő együttes keretét.

Huszti Szabolcs, a Hannover magyar középpályása, bizonyította, hogy kemény fából faragták. A múlt hét szombati, Schalke elleni bajnokin (2–3) csúnyán megrúgták a tizenegyes előtti szituációban. Bár a 28-szoros válogatott magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt, a combja nagyon fájt. Ez azonban nem tántorította el attól, hogy végigjátssza az öszszecsapást, s újabb gólt szerezzen.

A lefújás után a vállveregetések mellé már egy injekció is járt a Hannover legeredményesebb játékosának, sőt a térde fölé kapott rúgás miatt még csapata hét eleji edzéseit is ki kellett hagynia. A hannoveri szurkolók aggodalmasan figyelték, mi van kedvenc „Szabijukkal”. Ám a magyar válogatottbeli szerepléstől december 31-ig eltiltott középpályás szerdán újból tréningezni kezdett, és mivel jól viselte a terhelést, Dieter Hecking vezetőedző úgy döntött, nem mond le alapemberéről a Rostock ellen.

Szüksége is lesz a Hannovernek a középpályás játékára, hogy két, zsinórban elveszített összecsapás után végre győztesként hagyhassa el a pályát. Az újonc otthonában megengedhetetlen a botlás, ha Huszti Szabolcsék nemzetközi kupaindulást érő helyen akarnak végezni a bajnokság befejeztével.

A klub vezetői mindent elkövetnek a Hannover téli megerősítéséért, s nem zárható ki, hogy olyan élcsapatoktól szerződtetnek játékosokat, mint a Bayern München, illetve a Schalke. A bajoroktól a francia hátvéd, Valerien Ismaël érkezhet: a futballista még 2006 augusztusában szenvedett súlyos lábtörést, felépülése majd egy esztendőt vett igénybe, de mivel nem tudta magát visszaverekedni a müncheni csapatba, távozhat. Vita csak az ára körül lehet, mert a játékos úgy gondolja, ingyen igazolható. Ezzel szemben a Bayern szeretné viszontlátni a Werdernek a védőért kifizetett nyolcmillió euróját (kétmilliárd forint) – vagy legalább a töredékét. Gelsenkirchenből a ghánai Gerald Asamoah jöhet, aki 1994 és 1999 között már futballozott Hannoverben: az ifjúsági csapatból küzdötte fel magát a nagyok közé. Akkoriban még csak nem is álmodhattak a hannoveriek külföldi megmérettetésről – nem úgy, mint most.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik