Ismét kitört a vul-Kahn

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 23:33
Címkék
Baj van a Bayern Münchennél! Bizonyíték erre, hogy az UEFAkupa-győzelem egyik esélyeseként emlegetett bajor gárda csak 1–1-es döntetlent ért el a portugál Braga otthonában. Az eredménynél és a mutatott játéknál persze sokkal beszédesebb, hogy a müncheniek nagy öregje, a kapus Oliver Kahn a csütörtöki mérkőzésen többször is majd felrobbant a méregtől.

Nincsenek kétségeink: Oliver Kahn újra a régi – már ami a viselkedését illeti.

A Bayern München 38 esztendős kapusa november 3-án foglalta vissza (jól megérdemelt) helyét a bajorok kapujában, miután megműtötték a jobb könyökét. Nem ő tehet róla, de azóta nem megy a nyáron hetvenmillió euróért (17.5 milliárd forintért) megerősített együttesének. Bajnokin a megszerezhető kilenc pont helyett csak négyet gyűjtött be az „FC Hollywood”, előnye egy pontra olvadt az üldözők előtt a tabellán. Az UEFA-kupában két döntetlen (a Bolton elleni 2–2, majd most a bragai elleni 1–1) jelzi, hogy súlyos eurómilliók kifizetésével még nincs letudva a csapatépítés.

Oliver Kahn csütörtök estig csendben tűrte sajátjai botladozását. Nem is értettük, miért ennyire visszafogott. Azt hittük, hogy a szőke „Titán” profi pályafutásának utolsó esztendejében már nem fecsérli arra az energiáját, hogy eltorzult arccal, artikulálatlanul üvöltözve kommentálja végig a mérkőzéseket. Azonban a portugál Braga ellen újból kitört a vul-Kahn!

A kapus ifjonti hévvel veszekedett mindenkivel, aki a közelébe került. Főképp a Martín Demichelis, Lúcio belső védőpáros kapott tőle hideget-meleget, azért, mert mindketten gyengén futballoztak: a brazil hátvéd majdnem a saját kapujába talált, argentin társa pedig lassú és körülményes volt – tegyük hozzá: mint ahogyan a teljes Bayern játéka.

„Nyerni akartunk, és kezünkben volt a meccs – mondta később Ottmar Hitzfeld, a bajorok vezetőedzője. – Azonban elöl és hátul is hiányzott belőlünk az átütő erő, nem beszélve az elszántságról.”

A mindig győzelemre törő Oliver Kahn leglátványosabb dühkitörését mégis a házigazdák egyik labdarúgója, Roland Linz provokálta ki. A Braga osztrák támadója a némettel együtt ugrott fel a labdáért, majd amikor az utóbbi megkaparintotta, utánarúgott. Több se kellett a kapusnak, rögvest keblére ölelte (ragadta) a vele szemben szabálytalankodó játékost, hogy számon kérje rajta tettét. Nyelvi problémáik nem akadhattak a párbeszéd során: a vége sárga lap lett.

Magyarázatot kerestünk Oliver Kahn feszült viselkedésére – és találtunk is! A keddi és szerdai BL-mérkőzések előtt ugyanis éppen ő volt az, aki nyíltan kritizálta a résztvevő német csapatok teljesítményét. Azt gondolta (és mondta is), hogy a Bayern majd mindenkinek példát mutat a „vesztesek kupájának” csúfolt sorozatban. A bajorok viszont másodjára is csak azt tudták megmutatni, hogyan nem szabad a nemzetközi porondon szerepelni. Mivel a Bayern a jövő héten szabadnapos, a továbbjutás kiharcolásáért az utolsó körben nyernie kell a görög Arisz ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik