Jött, játszott és győzött

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.11.30. 10:13
Címkék

Brémában megtalálták a si ker receptjét: a heves szenvedélyt párosítani nagy adag bátorsággal, majd vegyíteni némi tudással – a meglepetés pedig máris garantált. A Werder hazai pályán 3–2-re legyőzte a spanyol bajnok Real Madridot, és még továbbjuthat a nyolcaddöntőbe, ha az utolsó fordulóban idegenben nyer az Olympiakosz ellen.

A két német edző, Bernd Schuster és Thomas Schaaf csatáját minden tekintetben az utóbbi nyerte meg. A brémaiak szakemberének olyan alapembereket kellett nélkülöznie, mint Tim Wiese, Hugo Almeida, Torsten Frings vagy éppen a madridiak által csábított brazil irányító, Diego. A mérkőzés előtt ráadásul Tim Borowski is megsérült, Klaus Allofs klubmenedzser pedig a fejéhez kapott: „Ez már több, mint sok(k)!”

De a Werder trénere felülemelkedett a nehézségeken, és sopánkodás helyett valami meglepőn, igazán váratlan húzáson törte a fejét. Majd előrántotta a kalapból Aaron Huntot!

A Werder 22 esztendős, német apától és angol édesanyától származó támadója öt hónapig sérült volt, az edzéseket csupán két hete kezdte el. Ebben a szezonban még egyetlen tétmérkőzésen sem lépett pályára a nagycsapatban, most viszont ország-világ figyelhette, amint kényszerűségből a két ék mögött Diegót helyettesíti – és megszerzi csapata harmadik gólját.

„Az utolsó edzés után szólt Thomas Schaaf, hogy kezdő leszek, és milyen poszton számít rám – mondta a 76 percet játszó Aaron Hunt. – Nem mondom, meglepődtem, de titokban azért reménykedtem. Jó érzés volt megint úgy kimenni a stadionba, hogy nem csak néző leszek.”

Sőt Aaron Hunt főszereplő lett a brémai arénában, visszatérésének értékét pedig csak növeli, hogy súlyos térdproblémái miatt már-már feladta a reményt, hogy valaha is futballozhat. De talpra állt, ahogy a becsületéért (és a továbbjutásért) harcoló Werder is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik